Finlanda

Finlanda

Visitfinlanda.com, site-ul oficial de turism al Finlandei si Laponiei, mizeaza pe emotia descoperirii destinatiei si pe experienta pe care o vei avea in aceasta tara. Este un site convingator inca de la primul click, cu un meniu vizibil si punctual.

Nota maxima pentru: miza pe emotia si sentimentele turistilor

Sursa foto: captura visitfinland.com

Gibraltar

Gibraltar

Site-ul Gibraltarului este interactiv de la primul click: imaginea principala se schimba la cateva secunde. Pe scurt, este un site dinamic care iti prezinta direct si rapid tot ce te poate interesa ca turist, fara multa munca de cautare pe site. Practic, ai totul din prima pagina, fara sa "obosesti" butonul "search".

Meniul (care iti prezinta pe scurt tot ce te intereseaza ca turist in Gibraltar) poate fi observat imediat datorita culorii rosii care il scoate in evidenta. Un mare plus al site-ului este mentionarea temperaturii in Gibraltar in timp real. Dupa un scurt scroll, iti sunt prezentate evenimentele din urmatoarele zile si un top al atractiilor in Gibraltar.

Nota maxima pentru: totul de la primul click

Sursa foto: captura visitgibraltar.gi

Irlanda

Irlanda

"Evadare". Acesta este primul cuvant care iti vine in minte cand intri pe site-ul de turism al Irlandei. Isi surprinde vizitatorii cu o imagine foarte mare, care prezinta miscare si care iti da senzatia de libertate in natura. Astfel, intelegem din start ca mizeaza pe ideea de experienta pe care ti-o poate oferi destinatia, odata ce "te atinge" cu imagini din locuri care iti taie respiratia. Pe scurt, site-ul spune despre Irlanda "descopera-ma".

Nota maxima pentru: miza pe descoperirea destinatiei

Sursa foto: captura ireland.com

Lituania

Lituania

Colorat, mereu in miscare, "eficient". Aceasta este impresia pe care ti-o lasa site-ul Lituaniei la primul click. Este "eficient" pentru ca prezinta din start principalele nise de turism, de la turism de business, turism activ, turism cultural, la turism medical si city-break-uri. Practic, inseamna ca atinge toate tipurile de turisti la prima vizita pe site.

Nota maxima pentru: impartirea pe categorii de turism

Sursa foto: captura lithuania.travel

Rusia

Rusia

Cu un site lizibil, citet, curat, Rusia mizeaza pe ideea ca iti vei planifica o vacanta inca de la prima vizita, prin mesajul afisat "Plan your trip to Russia". Astfel, vizitatorii au toate informatiile necesare la indemana pentru conceperea pachetului. Practic, Rusia mizeaza pe vanzarea vacantelor, si nu pe o convingere subtila pe baza experientei, asa cum este alegerea Finlandei, spre exemplu.

Nota maxima pentru: costurile care te intereseaza

Sursa foto: captura visitrussia.com

Ungaria

Ungaria

Cu un site atractiv vizual, Ungaria mizeaza pe capitala Budapesta in atragerea turistilor si pe faptul aceasta este o destinatie sigura si linistita pe timp de noapte. Prin site-ul sau, pune in evidenta ca este o destinatie potrivita pentru activitati pe timpul noptii, cum ar fi distractie la baile termale din Budapesta, la localurile din oras sau pur si simplu o plimbare relaxanta de seara. In plus, site-ul ofera si alternative de vacanta in alte regiuni din tara.

Nota maxima pentru: miza pe siguranta si linistea destinatiei noaptea

Sursa foto: captura gotohungary.com

Norvegia

Norvegia

Un site vizual ca destinatia. Asa poate fi descris site-ul oficial de turism al Norvegiei, o tara care mizeaza pe peisajele de care te poti bucura, de la aurora boreala, la casele colorate din porturi sau fiordurile sale. Norvegia este o destinatie in care peisajele sunt un spectacol, asa ca mizeaza si pe prezentarea activitatilor pe care le poti face in tara. De unde si sloganul site-ului, "Norway, powered by nature".

Nota maxima pentru: miza pe o destinatie activa

Sursa foto: captura visitnorway.com

Slovacia

Slovacia

Cu un site lizibil, Slovacia pune accent pe experientele pe care le poti avea la destinatie in acest sezon. Dar pana acolo, experienta cu site-ul este una destul de interactiva: cand plasezi cursorul pe imagine, are loc un zoom in spontan. Iar dupa un scroll, ai toate informatiile care te pot interesa ca turist.

Nota maxima pentru: interactiunea cu utilizatorul

Sursa foto: captura slovakia.travel

Turcia

Turcia

Destinatia senzatiilor. Asta iti spune site-ul Turciei despre tara de pe doua continente, cu imaginea principala care ilustreaza dansul dervis, specific turcesc. Pe langa miza pe senzatii, site-ul Turciei este practic pentru ca "iti arunca" imediat posibilitatea de a rezerva diferite tururi in tara. In plus, domeniul goturkey.com indeamna turistii la o vacanta in Turcia, ceea ce exprima mai multa convingere decat "visit".

Nota maxima pentru: indemnul la actiune

Sursa foto: captura www.goturkey.com

Romania

Romania

Va lasam pe voi sa va spuneti pararerea despre site-ul de turism al Romaniei.

Sursa foto: captura romania.travel

Sursa foto: Travel online/Shutterstock.com