Primul ministrul al Marii Britanii David Cameron a declarat ca vrea sa impuna o noua legislatie de supraveghere care ar urma sa interzica anumite forme de comunicare digitala, o astfel de miscare urmand sa blocheze platforme precum WhatsApp, Snapchat sau iMessage si Facetime ale Apple, scrie presa internationala.

In mod previzibil, societatea civila si grupurile ce protejeaza drepturile omului s-au aratat imediat ingrijorate ca astfel de legi ar duce la ingradiri inadmisibile si abuz de putere. Legea, pe care Cameron promite sa o impuna daca va castiga alegerile din 2015, va insemna ca orice forma de comunicare neinterceptabila de serviciile de securitate va fi ilegala. Astfel, platforme de mesagerie precum WhatsApp, Snapchat, iMessage si FaceTime ar urma sa fie blocate in Marea Britanie.

Cameron a recunoscut ca este o lege ce fara indoiala va starni dispute, dar ca este un act legislativ necesar pentru a preveni acte de terorism. “Prima datorie a unui guvern este de a mentine tara si populatia in siguranta. Nu trebuie sa permitem existenta unor mijloace de comunicare care, in extremis, sa nu poata fi interceptate de organele abilitate”.

Aceasta nu este prima oara cand Cameron ia atitudine in ceea ce priveste legile legate de viata privata din Marea Britanie. Intr-un scurt discurs rostit la Paris, in care omagia pe cele 17 victime ale atacurilor teroriste recente, el a subliniat ca vrea sa “modernizeze” legile pentru a putea sa puna piedici “cultului mortal” al extremistilor islamisti.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Shutterstock: David Cameron

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri