Google si Fidelity investesc impreuna 1 miliard de dolari in SpaceX, compania de tehnologie spatiala lui Elon Musk. Impreuna, Google si Fidelity detin „putin sub 10%”din SpaceX, proiect care a atras deja alti patru investitori majori. Evaluarea SpaceX este de peste 10 miliarde de dolari.

Runda de finantare a Google si Fidelity va fi folosita pentru dezvoltarea satelitilor SpaceX care urmeaza a oferi Internet in zone in prezent greu de accesat prin alte mijloace. A mari accesul la Internet a fost de mai mult timp unul dintre principalele scopuri ale gigantului Google, asa ca aceasta finantare este in linie cu strategia companiei americane, scrie presa internationala.

Omul de afaceri Elon Musk a descris initiativa ca un beneficiu major pentru omenire, urmand sa creasca per total vitezele de acces la Internet si sa ofere acest serviciu catre inca 3 miliarde de oameni care au acces limitat la Internet. Musk gandeste insa mai departe, spunand ca acesta ar fi un prim pas catre a transmite Internet tocmai catre planeta Marte.

„Oamenii nu ar trebui sa se astepte ca acest serviciu sa devina disponibil mai repede de cinci ani”, a declarat Musk. El se asteapta ca proiectul sa coste circa 10 miliarde de dolari, asa ca desi finantarea Google si Fidelity ajuta, s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a desprinde primii sateliti de pe sol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri