Facebook a testat pentru prima oara o drona alimentata cu energie solara, prin intermediul unor modele similare urmand sa transmita Internet in zone greu accesibile.

Intr-un post pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg, CEO al companiei, a scris ca una dintre aeronavele companiei, numite „Aquila”, a realizat primul zbor, deasupra Marii Britanii.

Cofondatorul platformei a declarat ca dronele vor deveni, in timp, extrem de usoare si totodata masive. Designul final va implica aripi de anvergura unui Boeing 737 (29 de metri) – cantarind insa mai putin decat o masina de mici dimensiuni.

Avioanele solare vor putea sta in aer „luni intregi”, a spus Zuckerberg, actionand ca „turnuri de control zburatoare”, care transmit Internet catre zonele deasupra carora se afla. Masinile vor folosi lasere infrarosii pentru a transfera pachete de date din ceruri, creand un retea de comunicatii de inalta altitudine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri