SC Anuntul Telefonic SRL a fost pus sub acuzare pentru proxenetism, compania trimitand la cateva ore un drept la replica in care spune ca, inca de la infiintare, din 1990, societatea a desfasurat „activitati legitime, urmarind sa puna la dispozitia clientilor sai servicii profesionale de mica publicitate”.

„Prin efortul echipei Anuntul Telefonic, organizarea desavarsita si seriozitatea in afaceri, am reusit sa ne situam constant intre cele mai profitabile institutii de mica publicitate din Romania, aceste rezultate fiind reflectate in mod direct in contributiile achitate regulat statului roman”, subliniaza oficialii companiei de anunturi, care detine si Anuntul.ro.

„Credinta noastra in libertatea de expresie a individului, in particular, si in libertatea editoriala a presei libere, in general, ne-a facut sa nu impunem restrictii, limitari si sa nu discriminam persoanele fizice sau intreprinderile care, prin intermediul vehiculului de comunicare operat de catre Anuntul Telefonic, au dorit sa isi promoveze catre public serviciile, afacerile sau intentiile”, mai spun reprezentantii companiei.

De altfel, chiar si prin raportare la acuzatiile aduse societatii Anuntul Telefonic, „subliniem ca activitatile noastre, inclusiv in legatura cu anunturile publicate in rubrica „Matrimoniale”, nu difera de cele ale altor publicatii (print sau online)”.

Compania mai spune ca a luat act cu surprindere de acuzatiile organelor judiciare, potrivit carora, prin serviciile lor de publicitate, ar fi savarsit infractiunea de proxenetism.

„Subliniem totusi, fata de alegatiile sustinute sau sugerate in articolele de presa, ca sub aspectul starii de fapt retinute de Parchet, situatia societatii Anuntul Telefonic este fundamental diferita de cea a celorlalti inculpati din cauza. Intrucat avem convingerea ca actul de justitie trebuie sa prevaleze asupra intereselor personale sau de afaceri, cunoscand totodata modalitatea onesta in care am inteles sa ne conducem operatiunile, am colaborat cu reprezentantii institutiilor statului si am pus la dispozitie toate informatiile si materialele solicitate in legatura cu obiectul cauzei”.

Fiind o investigatie in desfasurare, compania a ales sa nu comenteze niciun aspect privitor la demersurile judiciare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, initial, in acest dosar, procurorii au pus sub acuzare, in luna martie, 19 persoane sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni de proxenetism, o parte dintre acestea fiind arestate preventiv sau arestate la domiciliu.

Anuntul Telefonic a generat in 2013 afaceri de circa 2,8 milioane de euro si a inregistrat profit net de circa 1,1mil. de euro. Principalii concurenti ai Anuntul.ro sunt OLX.ro si Okazii.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri