Comisia Europeana ar putea amenda Google pentru abuz de pozitie dominanta pe segmentul motoarelor de cautare, gigantul american favorizand anumite rezultate in cautari. Acesta ar putea deveni cel mai mare caz antitrust din ultima decada.

Margrethe Vesteger, responsabil concurential la nivel european, va anunta cel mai probabil miercuri, la Bruxelles, ca Google a abuzat de pozitia dominanta din piata, conform a doua surse anonime citate de presa internationala.

Daca Europa reuseste sa amendeze gigantul american, Google ar putea fi nevoita sa plateasca o amenda uriasa si, mai mult, sa fie fortata sa isi altereze business-ul, oferind business-urilor mai mici precum Yelp o mai mare vizibilitate in motorul de cautare. Google are in prezent circa 90% cota de piata in Europa, pe segmentul motoarelor de cautare.

Reprezentantii gigantului american au refuzat sa comenteze, insa intr-un memo intern adresat angajatilor, compania a subliniat ca se asteapta ca Comisia Europeana sa nu fie de acord cu modificarile aduse pana in prezent motorului de cautare de catre Google si, mai mult, ca s-ar putea incepe o noua urmarire – de data aceasta avand in centru sistemul de operare Android.

Nu doar Google se afla sub tirul CE – si Apple si Amazon sunt acuzate de faptul ca ar fi primit tratament preferential in anumite state, Apple in Irlanda si Amazon in Luxemburg. Tot CE se intreaba (deloc retoric), daca Facebook a protejat corect si complet datele utilizatorilor retelei de socializare si daca Amazon nu detine cumva un control prea ridicat asupra felului in care europenii acceseaza servicii online.

Investigatia asupra Google dureaza deja de cinci ani si, probabil, astazi vom avea o concluzie. Citeste wall-street.ro pentru a afla amanunte despre aceasta. Amenda Google ar putea depasi suma de 6 miliarde de dolari, circa 10% din veniturile anuale ale gigantului american.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri