WeLoveDigital este, de fapt, un hub in care manageri sau tineri antreprenori leaga idei, stabilesc conexiuni si care isi propune sa creeze, de ce nu, chiar si viitoarea idee de 1 milion de dolari care sa porneasca din Romania.

"Am demarat proiectul WeLoveDigital la inceputul acestui an si i-am dat drumul efectiv inainte de Sarbatorile de Paste. Liviu Dumitrascu a avut ideea, iar scopul sau a fost de a cea un sa avem un spatiu inedit pentru oamenii care vor lucra la idei noi, la proiecte, care, ulterior, ar putea beneficia si de suportul nostru. Este un business putin atipic, iar pe noi ne intereseaza sa cunoastem oameni si idei, in care sa investim sau sa cunoastem proiecte care au nevoie de suport", a declarat Orlando Nicoara (foto mai jos), antreprenor in online cu zeci de ani de experienta in industria media si digital si unul dintre pionierii online-ului romanesc.

Noul spatiu, situat pentru inceput in centrul Capitalei, este dedicat atat managerilor, angajatilor de companii din zona de tehologie, cat si tinerilor antreprenori romani care vor sa isi dezvolte ideile si ar avea nevoie de o viziune sau de un impuls in ceea ce isi propun sa faca.

"Suntem optimisti si ne asteptam la un grad ridicat de ocupare. Estimam ca in cel mult doua luni de zile se va ocupa. Dispunem de un spatiu total de 73 de locuri, pe o suprafata de circa 700 mp, pe care ne asteptam sa le completam in perioada urmatoare. Momentan avem circa 40 de contracte semnate, iar inca 20 sunt in curs de contractare", a aratat Orlando Nicoara.

WeLoveDigital, planuri pentru alte birouri in zonele fierbinti din Capitala

Ca parte a planului de dezvoltare, Orlando Nicoara si Liviu Dumitrascu vor sa isi extinda prezenta la nivelul Capitalei prin noi locatii in mai multe zone centrale din oras.

"Vizam mai multe zone din Bucuresti. Suntem cu ochii pe Unirii, Universitate, dar si Romana. Deocamdata noul spatiu din Romana este inchiriat aproape in totalitate. Tintim mai ales companii cu domeniul de activitate in IT. Investitia in proiect s-a ridicat la cateva zeci de mii de euro. Piata imobiliara este de partea chiriasului. Sunt multe zone bune disponibile in Bucuresti pe care le analizam", a completat Orlando Nicoara, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Hub-ul WeLoveDigital se afla momentan la etajul 2 al unei cladiri de birouri din zona Piata Romana, intregul spatiu avand aproximativ 700 de metri patrati. "Luam in calcul extinderea, atat in zona Romana cat si in punctele cheie ale orasului".

Citeste si:

In ceea ce priveste costul chiriei, Orlando Nicoara sustine ca noul spatiu poate fi inchiriat cu un pret cuprins intre 200 si 250 de euro, in functie de perioada contractata.

"Viziunea proiectului este de a face o retea de spatii de acest gen in Bucuresti. Planuim sa extindem acoperirea acestuia in tara si de a crea comunitati in orase cheie din tara - Cluj, Iasi si Timisoara. S-ar putea ca inclusiv sa inchiriem spatii si pentru firme mari firme mari, eventual un jucator mare de afara. (...) La o prima vedere noi tintim prin WeLoveDigital tineri de aproximativ 30 de ani, care sunt cu picioarele pe pamant, stiu ce vor, ce greseli au facut, sunt aceia care lucreaza cu alte piete, cu idei extraordinare. Zona de mobile este o piata enorma unde ai acces la o piata globala".

Orlando Nicoara: Avem o lipsa acuta de designeri si programatori

Orlando Nicoara este de parere ca in Romania exista suficient de mult continut si oameni care furnizeaza astfel de proiecte, dar exista o lipsa mare de programatori si designeri.

"Zona de programare este una in care avem o lipsa acuta de specialisti. Este o inflatie in ceea ce priveste oameni buni de continut. Pe design si programare este o oportunitate foarte mare. Avem nevoie de o scoala pentru start-up-uri. Este o nevoie uriasa de programatori. (...) Ne-am gandit la cursuri pentru zona de mobile. Unul din proiecte ar urma sa fie focusat pe zona de mobile. Avem un nou spatiu sa fie destinat exclusiv zonei de mobile. Este o presiune puternica venita din Vest, firme care "fura" specialisti", a mai aratat Orlando Nicoara.

Cum arata WeLoveDigital, proiectul care ar putea crea prima idee de 1 mil. dolari