Consumatorii se duc catre Google Search atunci cand vine vorba de fashion si lifestyle, motorul de cautare fiind in acest sens un „termometru” al interesului utilizatorilor pentru imbracaminte si moda. Uitandu-te la tipologiile cautarilor, date geografice, putem vedea ce tendinte vor fi in moda acestui sezon.

Pe masura ce temperaturile incep sa creasca, romanii schimba imbracamintea de iarna cu cea de primavara-vara. Pe langa scoaterea „de la naftalina” a hainelor din 2014, multi/multe cauta pe Internet pentru a descoperi „ce se poarta” anul acesta. Evident, multi apeleaza la Google, cel mai mare motor de cautare din lume si lider de piata in Europa. In acest articol ne uitam la date din Google Search pentru a vedea tendintele internationale care, ca de obicei, vor fi cel putin partial preluate si in Romania.

Fustele tutu cresc in popularitate

Cine spune ca trebuie sa fii balerina pentru a purta o fusta tutu? Conform trendului din Google, fustele tutu cresc in popularitate chiar inainte de sezon – mai exact, cu 34% in ianuarie 2015 fata de ianuarie 2014. Tendinta este vizibila in SUA si, fara indoiala, va fi preluata si in Europa de Vest si apoi, ca de obicei, in Europa de Est si in Romania.

In Romania, luna decembrie 2014 a insemnat o crestere subita a interesului pentru fuste Tutu, de la 49 de puncte in decembrie 2013 la 71 de puncte in decembrie 2014.

Conform Google Search pentru SUA, utilizatorii cauta in special rochii in culorile curcubeului, insa cele mai populare raman cele albe si negre, simple deci.

Utilizatorii nu sunt doar interesati sa cumpere astfel de fuste ci cautarile indica faptul ca unele persoane sunt interesate sa isi dezlantuie creativitatea si sa le croiasca in-house; utilizatoarele urmaresc videoclipuri pe YouTube pentru a afla cum se realizeaza acest lucru.

Foto via Zaza Boutique

Pantalonii jogger castiga interes in masa

Daca fustele tutu nu sunt pentru toata lumea, pantalonii tip sport, „de trening”, jogger, castiga popularitate in randul ambelor sexe. Google indica o crestere a interesului pentru pantalonii jogger pentru barbati, femei, baieti, fete si chiar bebelusi, indicand interes general pentru acesti pantaloni.

Sursa foto

Cel mai cautat stil? Emoji jogger pants, pantaloni lejeri, cu tur lasat si elastic dar…cu emoticoane pe ei. Fara sa vrem sa criticam (neaparat) decizia barbatilor, am zice un mare „nu”.

Foto pantaloni Jogger via B-Mall

Midi skirts „prind” din ce in ce mai bine

Nu chiar rochii lungi si in mod clar nu prea scurte, „fustele de lungime medie” sau „midi skirts” reprezinta o tendinta reinviata care era la moda in anii `60.

Recent reintroduse in Marea Britanie in 2013, tendinta se plimba intre SUA si Europa de Vest, urmand sa „prinda” probabil si in restul Europei, anul acesta.

Desi volumul cautarilor este mai redus pentru aceasta piese, midi skirts a crescut in trafic de noua ori in ultimii trei ani. Printre cautarile principale pentru „midi skirts” se numara „cum se poarta” si „tinute”, demonstrand o lipsa de educatie privind felul in care incorporezi aceasta tendinta. Deci consumatorii se indreapta catre Google Search pentru a primi sfaturi si inspiratie privind felul in care poti purta fustele medii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri