"Mobile-ul va schimba complet industria IT in urmatorii ani. Putem sa vorbim de 3 sau de 5 ani, insa pana atunci totul va fi complet automatizat. In piata totul se schimba intr-un ritm foarte alert, se ard etape si se investeste masiv. In India, de exemplu, penetrarea mobile-ului este mult mai mare decat cea a Internetului. (...) In Romania lucrurile se intampla intr-un ritm ceva mai lent. Mobile-ul este acum la nivelul la care era Internetul in Romania in anii 2000. Internetul a dovedit ca este un mediu in care se pot face bani, iar lumea este foarte de interesata de ceea ce va urma, in special dupa introducerea smartphone-ului”, a declarat Orlando Nicoara (foto), intr-un interviu acordat wall-street.ro.

In opinia acestuia, piata online va fi concentrata pe trei directii importante care vor asigura viitorul industriei mobile. “Vorbim despre aplicatii, optimizare si consum de date. (…) Viitorul in mediul online tine de continut si mai ales de continutul de calitate. Vor fi doua extreme - cel in care utilizatorii vor avea un continut usor de citit, tip tabloid, si continutul de calitate care va ramane un important pilon de dezvoltare. In SUA, de exemplu, se investeste enorm in continut de calitate. Exista viata si dupa "disparitia" printului"”, a punctat Nicoara.

Intrebat de wall-street.ro care sunt serviciile sau zonele din online-ul romanesc in care vede potential de dezvoltare, Orlando Nicoara spune ca dupa preluarea Tocmai de catre OLX, zona de anunturi ramane una care ar mai putea aduce inca un jucator. “Orice domeniu poate intra in online. In zona de anunturi este loc. Piata de oferte pentru job-uri este una aproape blocata”.

Orlando Nicoara: “Facebook va ataca Google”

Pe plan international, Orlando Nicoara sustine ca ceea ce se intampla acum cu Facebook trebuie urmarit indeaproape, intrucat vor urma miscari foarte interesante in piata.

"Este foarte interesant de urmarit si ce va face reteaua de socializare Facebook, care a inceput sa puna tot mai mult accent pe continutul video si pe a atrage branduri care sa produca un continut pe platforma de care dispun. Va fi interesant in final pentru ca Facebook va ataca Google pe zona de AdSense, iar acest lucru se va intampla atunci cand reteaua de socializare va da drumul propriei retele de publicitate. (…) As investi in Facebook. Google a ajuns la o plafonare, pare ca au pierdut batalia pe mobile.Facebook isi imbunatateste rezultatele. Pentru Google, YouTube a fost cea mai buna investitie, dar si cea in motorul de cautare sau Gmail. Totodata, Android este un tool extraordinar, dar trebuie sa vina cu ceva nou”, a completat Orlando Nicoara.

WeLoveDigital, sau cum ar putea aparea urmatoarea idee de 1 mil. de dolari din Romania

Orlando Nicoara si Liviu Dumitrascu, doi dintre cei mai importanti oameni din online-ul romanesc, au demarat la inceputul acestui an un proiect ambitios, prin intermediul caruia isi propun sa identifice potentiale idei sau oameni care ar putea aduce pe piata unul dintre cele mai puternice nume din industria IT in urmatorii ani.

Citeste si:

WeLoveDigital este, de fapt, un hub in care manageri sau tineri antreprenori leaga idei, stabilesc conexiuni si care isi propune sa creeze, de ce nu, chiar si viitoarea idee de 1 milion de dolari care sa porneasca din Romania.

"Am demarat proiectul WeLoveDigital la inceputul acestui an si i-am dat drumul efectiv inainte de Sarbatorile de Paste. Liviu Dumitrascu a avut ideea, iar scopul sau a fost de a cea un sa avem un spatiu inedit pentru oamenii care vor lucra la idei noi, la proiecte, care, ulterior, ar putea beneficia si de suportul nostru. Este un business putin atipic, iar pe noi ne intereseaza sa cunoastem oameni si idei, in care sa investim sau sa cunoastem proiecte care au nevoie de suport", a declarat Orlando Nicoara.

Noul spatiu, situat pentru inceput in centrul Capitalei, este dedicat atat managerilor, angajatilor de companii din zona de tehologie, cat si tinerilor antreprenori romani care vor sa isi dezvolte ideile si ar avea nevoie de o viziune sau de un impuls in ceea ce isi propun sa faca.

"Suntem optimisti si ne asteptam la un grad ridicat de ocupare. Estimam ca in cel mult doua luni de zile se va ocupa. Dispunem de un spatiu total de 73 de locuri, pe o suprafata de circa 700 mp, pe care ne asteptam sa le completam in perioada urmatoare. Momentan avem circa 40 de contracte semnate, iar inca 20 sunt in curs de contractare", a aratat Orlando Nicoara.

Vezi cum arata noul spatiu in articolul publicat aici de wall-street.ro.

WeLoveDigital, proiectul care ar putea crea ideea de 1 mil. dolari

WeLoveDigital, proiectul care ar putea crea ideea de 1 mil. dolari