Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel global, va incepe sa plateasca din banii rezultati in urma publicitatii creatorii de continut video pe platforma sa, noteaza presa internationala.

Compania va lansa o categorie de clipuri video recomandate („Suggested Videos”), iar creatorii de continut care vor reusi sa tina utilizatorii in fata monitoarelor sau pe dispozitivele mobile inteligente pentru mai mult timp vor primi bani de pe urma publicitatii, in timp ce reteaua de socializare isi va pastra aproximativ 45% din castig.

Potrivit Facebook, clipurile video de pe site-ul retelei de socializare genereaza aproximativ 4 milioane de vizualizari in fiecare zi. Experti din piata, citati de BBC, sustin ca miscarea Facebook este o amenintare la suprematia detinuta de Google prin YouTube.

„Facebook devine tot mai prezenta si agresiva in domeniul video. In luna decembrie a anului trecut, Facebook a depasit pentru prima data YouTube in ceea ce priveste numarul de vizualizari si ne asteptam ca serviciul de partajare a continutului video detinut de Google sa isi piata din cota de piata din acest an”, a declarat Eleni Marouli, analist advertising in cadrul companiei de cercetare si consultanta IHS.

In cursul lunii trecute, Facebook si HBO au anuntat un parteneriat prin intermediul caruia o parte din programele si serialele canalului de televiziune ar urma sa ruleze in mod gratuit pe platforma video a retelei de socializare.
In timp ce YouTube ofera creatorilor de continut 55% din totalul veniturilor rezultate in urma publicitatii, Facebook va imparti valoarea de 55% intre mai multi creatori de continut.

„Vedem o batalie tot mai mare pentru monetizare intre Facebook si YouTube care sa atraga creatorii de continut pe site”, a mai spus Marouli.

Facebook a realizat venituri de 3,3 miliarde de dolari din publicitate in primul trimestru al acestui an, peste 70% din acestea fiind realizate din publicitatea pe mobil, asta in conditiile in care in anul 2012 veniturile generate de platforma mobila era aproape nula.

Potrivit datelor IHS, pana in 2018 Facebook va genera circa 25% din totalul traficului video online din publicitate in Europa si mai mult de atat pe teritoriul SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri