Un adolescent de 17 ani, responsabil de peste 50.000 (cincizeci de mii!) de atacuri informatice nu va petrece nicio zi in spatele gratiilor, primind doar doi ani cu suspendare de la o curte de justitie din Finlanda, scrie Theregister.co.uk.

Julius „zeekill”Kivimaki a recunoscut ca a compromis 50.700 de sistme informatice si, de asemenea, a recunoscut ca a realizat si alte atacuri online, printre care si deturnarea unui avion. Politia ii va monitoriza de acum inainte toate activitatile online.

Julius facea parte din „echipa” Lizard Squad, cunoscuta ca fiind responsabila de atacuri virulente asupra retelelor PlayStation si Xbox Live, de anul trecut. Kivimaki a jucat un rol cheie in aceste atacuri, fiind si „purtator de cuvant” in interviuri online cu Sky News.

Faptul ca este minor si, probabil, faptul ca a fost judecat in Finlanda l-au ajutat pe tanar sa nu petreaca, cel putin deocamdata, nicio zi in spatele gratiilor. Ramane insa de vazut daca acesta si-a invatat, sau nu, lectia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri