Desi s-a alaturat echipei Facebook de numai cateva saptamani, actualul CSO (Chief Security Officer) al companiei a cerut finalul pentru Adobe Flash Player, standard folosit cu precadere in online in ultimii ani.

In mai multe postari pe reteaua de socializare Twitter, Alex Stamos, seful responsabil pe securitate al Facebook, a luat in colimator platforma Flash Player cerand in repetate randuri producatorului de software Adobe sa stabileasca o zi cand va renunta la Flash.

“Este timpul ca Abode sa anunte sfarsitul pentru Flash Player si sa ceara si dezvoltatorilor de browsere sa renunte la aceasta platforma”, spune Alex Stamos intr-o postare pe Twitter.

Intr-un alt post pe reteaua de socializare, Alex Stamos sustine ca si daca vorbim despre 18 luni, tot este un reper bun de luat in calcul. “Chiar si daca este vorba despre 18 luni de acum incolo, tot mai bine este sa ai un reper in baza caruia sa iti reduci dependenta de serviciile platformei si sa dezvolti un nou ecosistem”, a punctat Stamos.

Reactia responsabilului pe securitate din cadrul Facebook vine in mod accidental dupa numai o saptamana de cand hackerii au compromis o mare parte din datele unei companii de software din Italia, furand nu mai putin de 400GB de fisiere, care au scos in evidenta o mare vulnerabilitate a Flash.

Conform documentelor Hacking Team Systems, compania afectata de atacul cibernetic, vulnerabilitatea gasita in sistem este “cea mai mare eroare descoperita in Flash din ultimii patru ani”.

Multe companii de tehnologie, dar si ingineri specializati in sistemele de calcul au criticat platforma flash ca fiind plina de erori. Pentru cei care au uitat sau care nu stiu, in anul 2010, Steve Jobs a transmis o scrisoare deschisa in care detalia de ce Apple nu va permite software-ului dezvoltat de catre Adobe sa functioneze pe dispozitivele sale. In scrisoarea sa de atunci, fostul CEO al gigantului american sublinia “Flash-ul este principalul motiv pentru care Mac-urile dau erori”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri