Android M, asa cum s-a vehiculat pana de curand ca se va numi urmatorul sistem de operare al Google, va purta numele de Android 6.0 Marsmallow, iar noua mascota a platformei mobile si-a facut deja aparitie in birourile Google din California.

Android M a fost prezentat publicului larg la conferinta anuala I/O a Google din luna mai si este de asteptat sa isi faca aparitia pe piata in toamna acestui an, cel mai probabil pe noile modele de telefoane Nexus care vor fi lansate in lunile urmatoare. Despre noile game Nexus se vehiculeaza ca vor cuprinde doua modele de telefoane, dezvoltate de catre producatori diferiti, unul in categoria smartphone-urilior cu o diagonala de circa 5 inch, si unul care va avea o diagonala mai mare si va intra in categoria phabletelor (smartphone-uri cu ecrane de peste 5,5 inch).

Cele mai mari imbunatatiri pe care inginerii Google le promit noului sistem de operare tin in cea mai mare parte de optimizarea performantei si de scaderea consumului de memorie RAM, imbunatatirea performantelor in modul stand-by, dar si a autonomiei bateriei in timpul utilizarii.

Android M “Marshmallow” va introduce totodata si suport nativ pentru senzorii de amprentare digitala si autentificari mai sigure. O aplicatie de management a permisiunilor de securitate va fi totodata disponibila, in timp ce noul sistem de operare va avea suport si pentru conectorul USB Type-C, despre care se spune ca va reprezenta viitorul standard al incarcarii si conectarii device-urilor mobile.

Android 6.0 Marshmallow Developer’s Preview este acum disponibil pentru Nexus 5, Nexus 6 si Nexus 9, precum si platforma SDK, prin intermediul careia dezvoltatorii de aplicatii isi pot putea urca aplicatiile, jocurile sau continutul de orice fel in magazinul virtual Google Play.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri