Platforma online Netflix, care detine o arhiva online de cateva mii de filme si seriale TV si a inceput in ultimii ani sa creeze continut original, planuieste sa se dezvolte si in zona programelor de stiri si ar urma sa concureze pe acest segment in mod direct cu Vice, potrivit site-ului variety.com, citat de agentia Mediafax.

Reed Hastings, chief executive officer (CEO) al Netflix, si Ted Sarandos, chief content officer al aceleiasi companii, au afirmat recent ca aceasta platforma se va indrepta in urmatorii ani si spre zona programelor de stiri.

"Care este probabilitatea ca noi sa concuram direct cu Vice in urmatorii doi ani?", l-a intrebat Reed Hastings pe Ted Sarandos, intr-o videoconferinta prilejuita de anuntarea rezultatelor financiare ale Netflix pe al treilea trimestru al acestui an. "Probabil ridicata", a raspuns Ted Sarandos.

Ulterior, un reprezentant al Netflix a declarat ca nici Sarandos si nici Hastings nu au intentionat sa sugereze ca aceasta platforma ar urma sa intre in zona de productie si difuzare in direct a stirilor.

De altfel, in ultimii ani, Netflix s-a dezvoltat intr-o zona adiacenta programelor de stiri, respectiv cea a documentarelor.

"Din perspectiva programelor de stiri, cu siguranta vom fi mai aventurosi in privinta genurilor in care ne vom implica", a spus Sarandos.

In luna aprilie, Netflix a anuntat ca a comandat cel mai mare proiect al sau in zona de programe documentare - "Our Planet". Acest documentar in opt parti, realizat in colaborare cu Silverback Films si WWF (World Wide Fund for Nature), va avea premiera in anul 2019 in teritoriile in care este prezenta platforma Netflix.

Pe de alta parte, Netflix nu intentioneaza sa se dezvolte in zona programelor sportive. "Programele sportive la cerere nu sunt la fel de atractive ca sportul difuzat in direct", a precizat Ted Sarandos.

Platforma americana Netflix, care detine o arhiva online de cateva mii de filme si seriale TV si a inceput in ultimii ani sa creeze si continut original, este disponibila in peste 50 de tari.
Netflix a devenit o veritabila forta la Hollywood, gratie unor seriale extrem de populare si apreciate de critici, precum "House of Cards" si "Orange is the New Black".

Printre numele mari din industria de divertisment americana care au incheiat contracte de colaborare cu Netflix se numara actrita si regizoarea Angelina Jolie si actorii Jolie Adam Sandler, Leonardo DiCaprio si Mark si Jay Duplass.

Pe de alta parte, lansata ca o revista tiparita in 1994, in Montreal, Vice - cu care isi propune sa intre in competitie Netflix - are in prezent sediul central in Brooklyn, New York. In momentul de fata, Vice Media este o companie internationala de media, avand ca tinta publicul tanar si care are operatiuni in peste 30 de tari, intre care si Romania.

Vice Media detine mai multe site-uri, intre care vice.com, canale video pe YouTube si produce documentare, videoclipuri si publica volume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri