Metroul din Londra, una dintre cele mai aglomerate capitale din lume, beneficiaza aproape in totalitate de Internet de mare viteza in statii, printr-un proiect al companiei Virgin Media, prin care a fost extinsa disponibilitatea acestei facilitati.

Gigantul IT a inaugurat Internet de mare viteza prin Wi-Fi in alte 100 de noi statii de metrou, printre care si al unor capete de linie, asa cm este cazul Edgware, Cockfosters sau Stanmore. Conform datelor publicate de presa internationala, pana in momentul de fata un total de 250 de statii de metrou au fost modernizate, pe lista ramanand inca 20 de statii care ar mai avea nevoie de serviciile unui Internet de mare viteza.

Singurul inconventient ar fi acela ca Internetul Wi-Fi va fi disponibil doar in zona statiilor de metrou si nu si in tunelul prin care se deplaseaza garniturile de metrou, acest lucru fiind aproape imposibil de realizat, in conditiile in care numarul de statii de metroul si lungimea retelei de transport subteran depaseste 400 de kilometri, dispusa pe 11 magistrale.

Conform datelor oficiale, metroul londonez a transportat intre 2013 si 2014 aproximativ 1,3 miliarde de calatori.

Potrivit cifrelor publicate de serviciul londonez de transport (TfL), consumult de date a crescut in ultimele 12 luni de la 3 TB la 20TB, cu mai mult de jumatate de milion de dispozitive conectate in fiecare zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri