Gigantul american care detine cel mai mare motor de cautare din lume este acuzat ca foloseste Chromebooks pentru a spiona activiatile copiilor, scrie presa internationala.

Google neaga raportul Electronic Frontier Foundation (EFF), care subliniaza ca Google colecteaza si stocheaza informatii de la copii atunci cand acestia folosesc produse si servicii specifice in institutii de invatamant; totodata, EFF cere organismului de reglementare FCC sa investigheze.

Google subliniaza, de cealalta parte, ca datele colectate sunt folosite doar pentru a imbunatati produsele si nu pentru a targeta publicitate.

Google a furnizat laptop-uri Chromebooks catre mai multe scoli, ca parte a campaniei Google Apps for Education. EFF subliniaza ca printre datele colectate de companie se numara activitatea pe YouTube si chiar parole.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri