Urmare a articolului wall-street.ro in care surse din managementul unor companii IT&C din Romania au anuntat intrarea Netflix in tara in luna ianuarie a lui 2016, mai multe informatii si opinii „au inundat” Internetul – unele, simple pareri, altele, „pareri avizate”.

„Netflix a inceput de mai multe luni closed beta in regiune, am fost invitat sa particip si eu”, potrivit unei surse dintr-o companie IT, multinationala.

CEO-ul unei multinationale din eCommerce a subliniat ca Netflix ar intra in tara „cel mai devreme in martie, au incercat in ianuarie. Sigur va fi insa in 2016”.

Costi Mocanu, persoana care se ocupa de platforma TV on Demand Voyo.ro, spune pe Facebook ca expansiunea Netflix va fi incheiata pana la finalul lui 2016. „Vreau sa vad cum se va impaca pretul lor mare cu preturile mici ale celor care ii vor vinde (rcs, upc, vodafone etc). Eu cred ca intrarea in Romania va mai intirzia”, comenteaza el pe profilul lui Dragos Stanca. „As merge mai degraba pe trimestrul doi sau trei”, completeaza el.

Mai sceptic se arata Orlando Nicoara, cofondator al hub-ului WeLoveDigital si fost manager la Mediafax Group, care ofera pe blog-ul personal mai multe motive pentru care Netflix nu ar urma sa intre in urmatoarele luni in Romania. Concluzia sa – „sunt 50-50 sanse sa intre la anul in tara”. El a adaugat, ulterior, ca, din sursele sale, Netflix are deja in Romania un angajat, de 16 luni, si a angajat o companie care sa se ocupe de subtitrari.

La inceputul anului curent, Netflix a surprins Wall Street printr-un anunt extrem de indraznet – urmareste ca in urmatorii doi ani sa fie prezenta in 200 de tari. Evident, acest scop este unul extrem de greu de indeplinit, avand in vedere reglementarile din fiecare stat in parte, dar si a vitezelor diferite la Internet sau a specificului fiecarei tari in parte. Romania are avantajul de a face parte din Uniunea Europeana, lucru care duce la o aliniere legislativa pe anumite planuri. Citeste mai multe despre anuntul facut de Netflix, pe Variety.com.

In ultimul trimestru al lui 2014, Netflix avea 18,28 milioane de abonati din 50 de tari, dintre care 2,43 de milioane se adaugasera din afara SUA, in perioada mentionata. Adaugand si abonatii din SUA, la sfarsitul lui 2014 Netflix avea 57,39 milioane de abonati si o cifra de afaceri de cca. 5,5 miliarde de dolari, in crestere puternica fata de 44,35 milioane la sfarsitul lui 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri