La ore dupa ce aplicatia de mesagerie Whatsapp a fost blocata in Brazilia, ca urmare a unei decizii judecatoresti din Sao Paulo, co-fondatorul si CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a postat o nota publica, spunand ca blocajul reprezinta „o zi trista pentru Brazilia”.

Este de notat ca Facebook detine WhatsApp, aplicatie folosita de zeci de milioane de persoane, in Brazilia, scrie Mashable.com.

„Pana astazi, Brazilia a fost un aliat in crearea Internetului deschis. Brazilienii au fost intotdeauna printre cei mai pasionati in a se deschide, online”, a scris seful Facebook.

Blocarea aplicatiei a inceput miercuri la ora 00:00 locala si va ramane in vigoare 48 de ore. Acesta vine dupa ce un partid politic a cerut acest lucru in fata Curtii de Justitie din Sao Paulo, insa numele acelui partid nu a fost dezvaluit.

Este de notat ca operatorii telecom din Brazilia au incercat si ei sa limiteze folosirea WhatsApp, sub pretextul ca aplicatia loveste in profiturile companiilor.

Nu este pentru prima oara cand un judecator brazilian a ordonat o blocada in tara sud-americana a Facebook. In 2013, un judecator a spus ca platforma va fi limitata daca un post „defaimator”nu va fi scos. Facebook a realizat acest lucru in 48 de ore, evitand intreruperea serviciului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri