WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicatii pentru smartphone din lume, va introduce de la inceputul anului viitor functia de apeluri video, asta dupa ce in 2015 Facebook, proprietarul WhatsApp, a introdus si suport pentru apelurile audio.

Potrivit unor informatii aparute in presa de specialitate, inginerii Facebook lucreaza la implementarea functiei video de ceva timp, asta desi nu este chiar o noutate pentru gigantul american, care pe aplicatia proprie de mesagerie – Messenger, a introdus aceasta functie deja de mai mult timp.

Cele mai noi versiuni beta ale aplicatiei pentru iOS (Apple) beneficiaza de suport pentru apeluri video, iar in timpul unei conversatii video utlizatorul isi va putea bloca microfonul, precum si camera video, iar imaginea in care este afisat utilizatorul va putea fi mutata pe ecran in diferite colturi ale display-ului.

Odata lansata functia de apeluri video pe piata, WhatsApp va deveni un competitor si mai puternic pentru aplicatia Skype, detinuta in prezent de Microsoft, si care dispune de aceasta functie de mult mai mult timp.

Pe langa apelurile video, update-ul WhatsApp va aduce si un nou design, cu o concentrare si mai mare pe culoarea verde, dar va oferi posibilitatea utilizatorilor sa isi acceseze conversatiile din mai multe taburi, o functie similara, cel mai probabil, cu aplicatia Messenger a Facebook.

Lansata pe piata in 2010, aplicatia WhatsApp a fost cumpara la inceptul anului 2014 de catre Facebook, in schimbul sumei de 16 miliarde de dolari. In prezent, WhatsApp se apropie de 1 miliard de utilizatori, fiind una dintre cele mai populare aplicatii pentru mobil la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri