Soferii si vatmanii regiei de transport din Iasi vor purta uniforme, trei modele fiind postate pe pagina de Facebook a Primariei, unde iesenii sunt asteptati sa voteze, timp de o saptamana, varianta preferata, in timp ce unii dintre vatmani sustin ca sunt alte prioritati privind transportul public.

Cum doriți s arate viitoarele uniforme ale vatmanilor RATP?La iniiativa primarului interimar Mihai Chirica, conduc...Posted by Primria Municipiului Iași on Friday, January 8, 2016

Viceprimarul cu atributii de primar al Iasiului, Mihai Chirica, a anuntat ca toti vatmanii si soferii regiei locale de transport vor purta uniforme speciale, trei modele ale acestora fiind postate pe pagina de Facebook a Primariei, potrivit Mediafax.

Timp de o saptamana, iesenii vor putea alege prin vot modelul preferat, votul urmand a se incheia vineri, 15 ianuarie. Uniformele de iarna sunt compuse din patru piese, camasa cu maneca lunga, pulover sau vesta, sacou si pantaloni, in timp ce tinuta pentru vara include camasi cu maneca scurta pentru barbati si fusta pentru femei.

"Toate modelele sunt frumoase, toate imi plac. Noi avem o culoare pentru regia de transport, este verde, pentru ca tinta noastra este ca transportul sa devina ecologic. Vrem sa avem un transport in conditii civilizate la Iasi", a explicat viceprimarul Mihai Chirica, adaugand ca noile costume vor fi comandate de regia locala de transport si vor fi gata pana in primavara.

Mai multi vatmani au comentat aceasta initiativa, spunand ca uniforma pentru iarna nu este calduroasa, iar in plus conducatorul mijloacelor de transport ar trebui sa aiba o tinuta lejera. "Meseria asta nu prea iti permite sa te imbraci elegant, trebuie ceva comod", a comentat Petru Avadanei, vatman in cadrul regiei locale de transport.

Un alt vatman sustine ca altele sunt prioritatile regiei iesene de transport. "Transportul public e la pamant, dar vrem uniforme pentru vatmani si soferi? Dar caldura in vagoane, macaze electrice functionale, echipament de protectie pentru operatiunile de cuplare la strada, veste reflectorizante? Reteaua fir-contact din oras e la pamant. Multi stalpi care sustin reteaua sunt inclinati si reprezinta un pericol public. Prioritatea in trafic a mijloacelor de transport a fost rezolvata? Numarul de vatmani si soferi este suficient pentru nevoile orasului? Cred ca astea sunt probleme care ar trebui rezolvate, domnule Mihai Chirica!", sustine vatmanul Adrian Crenganis, intr-o postare pe reteaua de socializare.

Regia ieseana de transport se afla in insolventa, iar parcul de tramvaie si autobuze este invechit. Regia nu a mai achizitionat mijloace de transport noi in ultimii ani, iar unele tramvaie care circula prin oras au fost fabricate in anii 1960 si trebuie scoase din uz.

Reprezentantii Primariei iesene afirma ca nu sunt bani pentru a cumpara tramvaie noi, sefii municipalitatii anuntand ca in acest an vor fi achitionate cateva autobuze noi.

Sursa foto: Kzenon/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri