John Paulson este o legenda pe Wall Street, dar nu a inceput asa. De fapt, nimeni nu-l stia...pana spre finalului lui 2007.

Atunci, Paulson a fost inteligent si a inteles ceva ce majoritatea nici nu suspecta. Ca exista o fisura in pietele financiare, cauzata de creditele ipotecare cu risc ridicat. A fost nerabdator sa parieze masiv impotriva acesteia, desi era sigur insa cum sa-si joace cartea...

Un Big Short...

Paulson si alti ilustrii anonimi precum Michael Burry, au pariat masiv impotriva riscantelor ipoteci, utilizand instrumente financiare derivate.

Initial, tranzactia a mers impotriva lor – provocandu-le minusuri in conturile de brokeraj pe masura ce piata ipotecara continua ascensiunea spre Marte. Insa, in loc sa inchida tranzactiile si sa accepte pierderi de zeci de milioane de dolari, Paulson si alti cativa speculatori au dublat pariurile pe caderea pietei. La jumatatea lui 2007, piata a inceput sa se prabuseasca. Spre finalul anului, devenea tot mai clar ca Paulson se afla in cea mai spectaculoasa tranzactie din istorie, cu un profit de $15 miliarde pentru fondul sau, ce a doborat recordul stabilit de G. Soros in piata Forex la inceputul anilor 90.

In timp, a primit un alt apelativ, mai presus de “The Greatest Trade Ever”. Datorita cartii despre criza ipotecara scrisa de J.Lewis si devenita best-seller, tranzactia lui John Paulson a fost supranumita “The Big Short”.

Filmul The Big Short, devenit un hit la Hollywood, tocmai a debutat si in cinematografele din Romania

Un alt Big Short...

Dar iata cum stau lucrurile...Este pe cale sa se intample din nou. Cativa experti, printre care si Michael Burry, eroul din lumea reala a filmului The Big Short, interpretat de Christian Bale, avertizeaza ca un nou colaps al pietelor financiare este iminent. “Din pacate, nu am invatat nimic din ce s-a intamplat. Din punct de vedere economic, ne-am intors de unde am plecat: incercand sa stimulam cresterea economica cu bani ieftini”, afirma acesta intr-un interviu pentru New York Magazine.

Paul Elliott Singer, fondatorul Elliott Management Corp., numeste aceasta oportunitate “The Bigger Short”.

Bill Gross, co-fondatorul Pacific Investment Management Co. (PIMCO) a afirmat de curand ca acest SHORT reprezinta o oportunitate unica intr-o viata. Mai buna decat Lira in 1993.

Jeff Gudblach, fondatorul Doubleline Capital pariaza pe prabusirea acestei clase de active din zona Euro.

The BIGGER Short...

Un si mai mare Big Short poate fi la orizont. Cand se va intampla, tranzactiile se vor derula cu rapiditate. Investitorii care vor profita de aceasta oportunitate pot deveni urmatoarele legende de pe Wall Street.

„Nu vor trebui sa apeleze la instrumente prea complicate de data aceasta”, afirma reprezentatii Admiral Markets.

Analistii companiei de brokeraj au pregatit un raport special pentru cei care vor viziona acest film la cinematografele din Bucuresti si din tara.
Intr-un material distribuit gratuit cu biletul la film si intr-o versiune online dedicata, acestia explica actuala fisura din pietele financiare, dar si strategia pentru a profita de consecintele viitoare.

„Spectatorii filmului The Big Short vor intelege ce clasa de active poate provoca o noua criza globala, care sunt cauzele care pot duce la un nou colaps epic, dar si strategia cu cele 3 tranzactii care-i pot ajuta sa obtina expunere maxima pe profiturile generate” afirma reprezentantii Admiral Markets.

Sursa foto: arka38_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri