Declaratia de miercuri dupa-amiaza a lui Klaus Iohannis in care admonesta ANAF, luand apararea trustului Intact, a avut un efect negativ puternic asupra imaginii presedintelui pe retele sociale, si nu numai.

Cele mai vehemente comentarii negative au avut loc chiar pe pagina de Facebook a presedintelui. Adrian Mihaltianu scrie ca “Sunteti o rusine pentru toti cei care v-au votat. Astazi ati aratat ca nu dati doi lei pe respectarea legii, atunci cand interesele de politician v-o dicteaza. Veti ramane in istorie, din pacate, drept un presedinte chiar mai neinsemnat decat Emil Constantinescu. Jenant. Dar macar v-ati dat arama pe fata. E bine sa stim exact cat de adanca este mizeria”, scrie redactorul sef al Drive Mag.

Seful Zoot Romania, Robert Berza, comenteaza transmitandu-i presedintelui ca A sperat ca influenta germanica si bunul simt ardelenesc se vor simti. „Sunteti neamt doar cu numele; la minte si suflet mirositi a politruc de mahala. Spor spre o destinatie sigura: o adnotare in cartea de istorie a Romaniei!”

Cel mai apreciat comentariu vine insa de la un roman care a stat opt ore la coada sa il voteze, la Londra. Nicu Teodorescu scrie: „Domnule Klaus Iohannis. Am stat la coada la Londra 8 ore ca sa va votez. Dupa declaratia dvs. de astazi despre Antena 3, as mai sta la coada 8 ore ca sa NU va mai votez. Ar trebui sa va fie rusine, dar m-as mira”, spune el.

Artistul Tudor Chirila ataca, si el, virulent, pe Klaus Iohannis, pe contul de Facebook - "Presedintele Iohannis considera ca atunci cand trebuie recuperati (de mai bine de un an) banii statului, actiunea ANAF (recuperatorul) este pripita. Cand ANAF - care nu a fost in stare sa recupereze zecile de milioane de euro devalizati in diversele dosare de coruptie - face un pas in acasta directie, Presedintele Romaniei afirma ca libertatea de exprimare risca sa fie "suprimata" de o "banala chestiune adiministrativa", scrie el.

Sunt doar trei comentarii, printre alte cateva mii care „dau de pamant” cu presedintele tarii.

Efectele s-au vazut imediat – miercuri spre joi noaptea, in jurul orei 1, cand majoritatea doarme, Iohannis a pierdut in doar 15 minute cate un follower la 2 secunde, pe Facebook. Per total, in ultimele ore, presedintele tarii a pierdut 6.000 de like-uri.

In prezent, Iohannis are 1,72 milioane de like-uri pe Facebook – ramane de vazut daca si in ce fel se va eroda imaginea presedintelui, pe retele sociale, si daca acesta va lua atitudine in fata comentariilor preponderent negative din ultima perioada.

Presedintele Klaus Iohannis a exprimat o prima opinie in privinta ordinului de evacuare emis de ANAF pentru sediile Intact Media Group. Seful statului a afirmat, miercuri, ca abordarea ANAF in cazul televiziunilor Antena Group este "heirupsita" si "nepotrivita". Intrebat despre actiunea ANAF, Klaus Iohannis a declarat: "Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila".

Practic, presedintele tarii ia partea unui trust de presa, impotriva unei decizii judecatoresti; internautii romani au sesizat imediat discordanta si partinirea primului om din stat, „amendandu-l” pe Iohannis si criticandu-l virulent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri