Netflix s-a prezentat de mult timp ca fiind un campion al accesului neingradit la continut online. Aceste declaratii suna fals dupa ce compania a admis joi ca incetineste in mod intentionat stream-ul pentru clientii care urmaresc filme si seriale pe retelele AT&T si Verizon.

In mod normal, abonatii Netflix au nevoie de minim o conexiune de 500 Kbps doar pentru a deschide videoclipurile, recomandarea fiind insa o viteze de sase ori mai mare, pentru a vizualiza fara probleme.

Pentru mai bine de cinci ani insa, Netflix a limitat video stream-ul la doar 600 Kbps pentru retelele wireless ale AT&T si Verizon, a recunoscut compania. Motivul? Deoarece, avand in vedere ca stream-ul video consuma foarte multa banda, abonatii Netflix riscau sa isi depaseasca (cu mult) limita abonamentului, fara acea incetinire artificiala.

Nu doar ca depasirea abonamentului duce la „umflarea” facturii, insa acest lucru se poate rasfrange negativ si in numarul de abonati ai serviciului de streaming, disponibil si in Romania din ianuarie. Limitarea vitezei ii ajuta pe clientii Verizon si AT&T sa nu depaseasca gigabitii inclusi in abonament, si sa nu le limiteze apetitul, scrie presa internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri