Facebook a dezvaluit ca guvernele lumii au cerut cu 13% mai mult date ale utilizatorilor retelei sociale, iar numarul de postari restrictionate datorita legilor locale s-a dublat, scrie Techcrunch.com.

Numarul de postari restrictionate a crescut puternic, de la 20.568 la 55.827, in a doua jumatate a anului 2015. Cresterea se datoreste in special unei singure imagini cu atacurile teroriste din Paris, din noiembrie, conform Facebook.

Guvernul Francez sustine ca imaginea, care a fost luata in interiorul teatrului Bataclan si arata cateva victime, incalca legile statului european privind protectia demnitatii persoanelor. Facebook a raspuns restrictionand accesul la peste 32.000 de copii ale sale. Facebook spune ca accesul a fost restrictionat exclusiv in Franta.

Totodata, Facebook a raspuns si guvernului Indiei, care a cerut ca o fotografie care arata un copil urinand pe steagul statului sa fie scoasa.

Facebook a primit de asemenea 19.235 de cereri din partea agentiilor guvernamentale SUA, oferind informatii in 81,41% din cazuri. SUA este, de departe, statul cu cele mai multe cereri de informatii privind date ale utilizatorilor Facebook, India aflandu-se pe locul doi, cu 5.561 de cereri.

Romania se afla "la coada" clasamentului, cu doar 11 cereri de eliminare de postari si 18 cereri de informatii privind anumite conturi. Aici, mai multe informatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri