Amazon Video Direct este un nou serviciu lansat de catre Amazon ce permite utilizatorilor sa publice inregistrari video si sa castige bani de pe urma lor. Aceasta platforma il plaseaza pe cel mai mare retailer online din lume in concurenta directa cu platforma Youtube, detinuta de Alphabet Inc, informeaza Reuters, conform News.ro

Amazon Video Direct ofera urmatoarele optiuni videoclipurilor :

  • de a fi inchiriate
  • de a fi cumparate,
  • de a fi vizionate fara reclame
  • de a fi asamblate intr-un pachet mai amplu si oferite ulterior spre vizionare pe versiunea cu plata a acestei platforme

Cu cat ii va plati Amazon pe creatorii de continut

Amazon va plati creatorilor de continut 50 de procente din veniturile pe care le va obtine din inchirea si vanzarea videoclipurilor, potrivit companiei americane. Pentru videoclipurile finantate din reclame, creatorii lor vor obtine jumatate din incasarile generate de reclame.

Platforma Prime a grupului Amazon ofera deja programe TV originale si acces la produse de divertisment precum Prime Music si Prime Video, ca si achizitii ce pot fi furnizate intr-o singura ora, pentru un abonament anual de 99 de dolari.

YouTube ofera si el un serviciu video gratuit, sprijinit prin reclame, dar si o optiune premium, YouTube Red, contra unui abonament de 10 dolari pe luna.

Potrivit specialistilor, grupului Amazon ii va fi foarte greu sa prinda din urma YouTube, care detine o pozitie dominanta pe piata fisierelor video publicate pe internet, inca din 2005.

Ce tarii vor putea sa isi incarce propriile videoclipuri

Utilizatorii noului serviciu Amazon vor putea sa isi incarce propriile videoclipuri online in Statele Unite, Germania, Austria, Marea Britanie si Japonia.

Grupul american a semnat si cateva parteneriate pentru acest serviciu, inclusiv cu compania Conde Nast Entertainment, cotidianul The Guardian, bloggul de tehnologie Mashable si producatorul de jucarii Mattel Inc.

Recent, Amazon a lansat un abonament lunar de 10,99 dolari pentru programul sau video si intentioneaza sa transforme serviciul sau de streaming video intr-un serviciu independent, contra unui abonament lunar de 8,99 dolari.

Sursa foto: Yulia Grigoryeva / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri