Kaspersky Lab arata modul in care tatii au grija de copiii lor si in mediul online, nu doar in realitate. Se pare ca tatii moderni sunt foarte atenti la ce fac copiii pe Internet si se straduiesc sa gaseasca echilibrul intre a-i proteja si a le incuraja interesul pentru Internet si dispozitive de ultima generatie.

Conform sondajului, realizat special pentru Kaspersky Lab, majoritatea tatilor din zilele noastre se simt responsabili atat pentru sustinerea financiara a familiei, cat si pentru securitatea cibernetica. Astfel, de obicei, tatal este cel care instaleaza solutii de securitate pe dispozitivele de acasa – 86% dintre respondenti au spus ca protejeaza PC-urile, 77% - ca sunt atenti la securizarea smartphone-urilor, iar 63% - ca folosesc un produs anti-malware pe tablete.

Poate de aceea, tatii sunt mai inclinati (in comparatie cu mamele) sa isi lase copiii sa foloseasca diverse dispozitive, de la o varsta frageda. De exemplu, numarul tatilor care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, inainte de implinirea varstei de un an, este cel putin dublu fata de numarul mamelor care recunosc acelasi lucru. In plus, tatii tind sa considere Internetul un lucru grozav pentru ei si copiii lor – doua treimi dintre tatii care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta. De asemenea, spre deosebire de mame, ei considera ca Internetul are un efect pozitiv asupra copiilor – asupra conditiei lor fizice si mentale, performantelor scolare, viitoarei profesii si asupra vietii lor, in general. De exemplu, 45% dintre tati cred ca micutii lor se simt mai siguri pe ei si mai in largul lor cu prietenii, datorita Internetului, iar peste un sfert (29%) considera ca Internetul le ajuta copiii sa-si organizeze timpul mai bine.

In ceea ce priveste gadget-urile pentru copii, este mai probabil ca tatii sa le cumpere, pentru a evita situatiile in care copilul s-ar putea simti exclus din grupul de prieteni – de exemplu, jumatate dintre tati le-au cumparat copiilor un computer sau un laptop, cu aceasta idee in minte. In plus, tatii au convingerea ca, in prezent, copiii ar trebui sa stie sa foloseasca dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumparat baietilor sau fetelor lor o tableta din acest motiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri