Alphabet Inc., compania din spatele Google, a inregistrat un trimestru excelent, cu o crestere a profitului de 24%, in special datorita segmentului mobile. Alphabet este al doilea gigant care a anuntat rezultate foarte bune datorita segmentului de terminale mobile, dupa Facebook, companie care a depasit 2 miliarde de dolari profit.

Oficialii Alphabet au subliniat ca evolutia a continuat pe masura ce companiile au cumparat mai multe reclame pe motorul de cautare si alte produse, utilizatorii intrand din ce in ce mai mult pe acele reclame.

Veniturile, influentate pozitiv de business-ul de advertising, au crescut cu 21%, pana la 21,5 miliarde de dolari in al doilea trimestru, depasind estimarile analistilor care estimau 20,76 miliarde de dolari. Valoarea actiunilor companiei a crescut cu 4% dupa afisarea rezultatelor financiare, scrie WSJ.com.

„Trimestrul a fost influentat pozitiv de segmentul mobile”, a declarat Sundar Pichai, director executiv la Google. „Investitiile noastre in mobile dau roade si vom continua evolutia pe YouTube, Android si advertising”.

Desi Google inca controleaza 31% din cele circa 187 de miliarde de dolari venituri globale in piata de digital-ads, cota de piata a Facebook a crescut la 12%, de la 8,6% in 2014, conform companiei de cercetare eMarketer.

Alphabet a inregistrat profit net de 4,88 miliarde de dolari, in crestere de la 3,93 miliarde de dolari cu un an in urma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri