Cinven Ltd., Permira si Mid Europa Partners au achizitionat divizia Allegro a companiei Naspers, tranzactia ridicandu-se la 3,25 miliarde de dolari, companiile atacand astfel companii precum eBay in pietele din Europa de est.

Deal-ul face parte din strategia Naspers de a profita de pe urma investitiilor sale, conform fondului de investitii. Naspers a achizitionat Allegro in 2008, pentru circa 1,5 miliarde de dolari.

Actiunile Naspers au crescut dupa anuntarea tranzactiei, cu 6,4% in Johannesburg, valoarea companiei atingand circa 71 de miliarde de dolari.

Allegro, care este similar cu eBay, este cea mai mare platforma de eCommerce din Europa de Est, cu peste 14 milioane de utilizatori lunar, conform site-ului Naspers.

Deal-ul va intra in top 5 cele mai mari achizitii poloneze. Allegro vinde 850.000 de obiecte zilnic, si angajeaza 1.275 de oameni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri