Cele mai vandute genuri de carti din cadrul librariei online Books Express sunt cartile de medicina si cele de young adult fiction, urmate indeaproape de materialele educationale pentru copii si cartile de lifestyle, in special cele de gastronomie, spune Bogdan Dumitru, fondator si proprietar al librariei.

“Cele mai cumparate sunt medicina si, surprinzator, young adult fiction. Daca nu am fi avut recent o comanda mare pe medicina, probabil YAF ar fi fost prima categorie, deoarece nu volumul de carti este neaparat mult mai mare, cat valorile”, spune acesta.

Books Express, biblioteca online infiintata de sotii Dumitru in 2009, detine cinci milioane de tiluri de carti, cu precadere in limba engleza, germana, romana, dar nu numai. In mare parte, sunt carti nisate pe mai multe domenii si specializari, de la afaceri, dezvoltare personala, medicina, legislatie, IT, dar si fictiune sau carti pentru copii si adolescenti.

Cum selecteaza antreprenorii romani cartile ce intra in libraria virtuala? “Vedem istoricul, ne axam pe informatiile trimise de edituri, ne orientam dupa noutati, bestsellers, dar si long sellers. Cred ca cel mai bine functioneaza aceste long sellers, care nu sunt neaparat titluri ale momentului, dar se vand o perioada lunga de timp, cum sunt, de exemplu, cartile din seria Urzeala Tronurilor sau Anatomia lui Gray, care a ajuns la editia 42. La fel si cartile medicale, practic ele nu dispar niciodata, ci sunt inlocuite de o editie noua”, spune Bogdan Dumitru.

Pe langa carti, Books Express comercializeaza si articole de papetarie si accesorii, in total platforma avand un portofoliu de circa opt milioane de produse. Dintr-acestea, cel mai bine se vand agendele, achitizionate in special in perioada octombrie-decembrie. "In momentul de fata, ne este greu sa vindem altceva decat carti. Pentru a vinde si accesorii, trebuie sa mai facem niste modificari la platforma, pentru a fi cat mai vizibile. Nici preturile nu sunt optimizate, asta deoarece nici pentru furnizorii nostri nu sunt primordiale", spune fondatorul Books Express.

Cum isi definesc publicul-tinta? "Cititorii nostri sunt mai educati, asta in mare pentru ca trebuie sa vorbeasca si sa citeasca in limba engleza, sunt pasionati de ceea ce fac, sunt persoane care au un hobby si vor sa-si aprofundeze cunostintele, consultand informatii pe care nu le gasesc in mod normal pe Google sau pe Youtube", spune Bogdana Dumitru.

Majoritatea editurilor cu care Books Express colaboreaza sunt din Marea Britanie: Wiley, Penguin Books, Xavier, Springer sau Hackett. Din Romania, cei doi antreprenori isi achizitioneaza carti de la editura Publica.

Despre afacerile librariei Books Express, titlurile disponibile, dar si parerea fondatorilor despre piata de carte straina din Romania, cititi interviul pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri