Directia antitrust a Comisiei Europene a acuzat compania Facebook ca a furnizat informatii inselatoare in timpul preluarii aplicatiei de mesagerie WhatsApp, iar compania ar putea fi sanctionata cu o amenda de 1 % din cifra de afaceri, relateaza Reuters.

Obiectile transmise catre Facebook nu vor avea niciun impact asupra aprobarii fuziunii de 22 miliarde dolari, care a avut loc in 2014, a anuntat marti Comisia Europeana. Nemultumirile Comisiei Europene vin in urma modificarii politicii de confidentialitate a WhatsApp, in luna august, care prevedea utilizarea numerelor de telefon ale unor utilizatori in comun cu compania-mama Facebook, conform News.ro.

Masura luata de Facebook a declansat investigatii de catre mai multe autoritati de protectie a datelor ale Uniunii Europene. Comisia a declarat ca Facebook a mentionat, la momentul preluarii, ca nu exista posibilitatea tehnica de a relationa conturile de utilizator ale utilizatorilor celor doua companii.

"In comunicarea de astazi a obiectiilor, Comisia adopta punctul de vedere preliminar ca, in mod contrar declaratiilor Facebook si raspunsului din timpul fuziunii, posibilitatile tehnice de a potrivi automat ID-urile de Facebook cu cele ale utilizatorilor de WhatsApp existau deja in 2014", se arata in pozitia Comisiei Europene.

In acest stadiu, Comisia considera ca Facebook, intentionat sau din neglijenta, a prezentat informatii incorecte sau inselatoare Comisiei, incalcand reglementarile europene in materie de fuziuni si achizitii. Facebook are termen pana la 31 ianuarie pentru a raspunde Comisiei. In cazul in care ingrijorarile Comisiei sunt confirmate, CE poate impune o amenda societatii americane de pana la 1% din cifra de afaceri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri