Stirile false au inceput, din pacate, sa capete o vizibilitate din ce in ce mai mare, devenind dificil pentru multi sa ramai ancorat in realitate. Stirile false, realizate insa astfel incat sa para reale, par sa creasca in numar, zi de zi. Tim Cook, CEO al Apple, a avut o declaratie taioasa la adresa celor care scriu astfel de stiri.

Tim Cook considera ca astfel de articole false “protesc oamenii”, insistand pe faptul ca problema este raspandita pe plan global si toti trebuie sa fie constienti ca nu tot ce se scrie este, automat, corect. “Ar trebui ca oamenii sa fie constienti de acest lucru, sa fie parte integrata din constiinta colectiva, inca din scoli”.

El a mai subliniat chiar ca ar fi cazul ca o campanie gigant sa atraga atentia asupra pericolului reprezentat de stirile false, scrie Cnet.com.

“Avem nevoie de o versiune moderna a unei campanii de interes public. Poate fi facuta rapid, daca exista vointa”, considera Tim Cook. Companiile de tehnologie se pot implica, dezvoltand instrumente care sa detecteze site-urile de stiri false.

In Romania, mai multe site-uri sunt marcate ca avand continut indoielnic - printre ele se numara Sokant.ro, PerfectMedia sau ActiveNews.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri