Volumul activelor nete inregistrat la finele lunii februarie de fondurile deschise a fost de 1,4 milioane euro, in crestere usoara fata de activele de la sfarsitul anului trecut, de 1,3 milioane euro.
Volumul subscrierilor nete inregistrate de fondurile deschise in luna februarie 2011, a depasit 57 mil. euro, din care 22,6 mil. euro sunt subscrieri nete la fondurile monetare,iar 18,7 mil.euro sau 33% din total, sunt subscrieri nete la fondurile denominate in euro, se arata in comunicatul remis de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele nete ale fondurilor inchise au fost de 0,052 mld.euro, la sfarsitul lunii februarie, iar numarul investitorilor in toate categoriile de fonduri a deposit 320 de mii, din care peste 228 mii sunt la fondurile deschise.

In premiera, la finele lunii februarie, fondurile de obligatiuni si cele din categoria “altele” au inregistrat active nete de peste un milliard de lei.

Raiffeisen Asset Management domina piata fondurilor de investitii, cu o cota de piata de 39,12% din total, depasind liderul anului trecut. RAM are in administrare active de 2,437 miliarde lei, majoritatea fiind din fondurile deschise.

Erste Asset Management ocupa locul 2 in topul SAI-urilor, cu 39,12% din piata si active de 2,436 miliarde lei.

BRD AM
ocupa locul 3, cumuland 7,71% din piata in timp ce BT Asset Management este pe a patra pozitie, cu active de 292 milioane lei si o cota de 4,7%.

Cerinvest are cele mai mari active, dintre administratorii independenti, in valoare totala de 104,2 milioane lei.

A.A.F reprezinta Asociatia Administratorilor de Fonduri si este organizatia profesionala neguvernamentala a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din Romania care reuneste 20 societati de administrare a investitiilor (S.A.I.), 5 Societati de Investitii Financiare (S.I.F) si doua banci depozitare. Incepand cu Iunie 2007 A.A.F. este membru al European Fund and Asset Management Association (EFAMA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri