Actiunile producatorului de aluminiu Alro Slatina au depasit pretul tinta estimat de analistii Target Capital.
In prezent titlurile Alumil se tranzactioneaza la un pret de 3,77 lei/unitate, peste pretul tinta de 3,73 lei/unitate dat anterior de firma de brokeraj. Noul pret tinta dat pentru Alro este de 3,98 lei/unitate, cu recomandarea de „mentinere”.

„Majoram pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru titlurile ALR la 3,98 RON. Pretul a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa. În ceea ce priveste analiza DCF, am majorat previziunile cu privire la evolutia rezultatelor companiei pe parcursul perioadei de previziune (n. Red: 12 luni) si am actualizat scenariul macroeconomic”, se mentioneaza in raportul Target Capital.

Alro a anuntat recent ca va incepe in 2012 constructia unei termocentrale pe gaze, investitie ce s-ar putea ridica la 500 milioane euro.

Anul trecut, productivitatea pe segmentul aluminiu primar a crescut la 126,1 tone/angajat (de la 89,2 tone/angajat în 2008), iar productivitatea pe segmentul aluminiu procesat s-a majorat la 75,2 tone/angajat (de la 37,3 tone/angajat în 2008)..

In 2010, Alro a raportat un profit net preliminar de 160,44 milioane lei, dublu fata de cel inregistrat in anul anterior. De la inceputul acestui an actiunile ALR au castigat 26% pe Bursa, compania fiind momentan evaluata la 2,67 miliarde lei (657,8 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri