Bursa de Valori Bucuresti a inceput in 17 februarie un road-show in tara, cu scopul de a atrage emitenti de obligatuni. Cel mai ridicat interes se observa din partea municipalitatilor, unde BVB are deja un istoric in emisiunile de bonduri, in timp ce companiile sunt mai greu de atras in aceasta directie, a explicat directorul general al Bursei, Valentin Ionescu (foto).
Road-show-ul a bifat pana acum 4 evenimente, la Bucuresti, Brasov, Iasi si Constanta. Cea mai numeroasa prezenta a fost din randul municipalitatilor, companiile fiind mai greu de atras si de convins.

Cu toate acestea, la conferintele organizate de BVB au participat si firme precum Argus Constanta, Oil Terminal sau Antibiotice Iasi, in functie de oras.

“In timpul pauzelor si la final au fost si intalniri bilaterale intre potentialii emitenti de bonduri si consultant. Interes exista, oamenii au proiecte I vor sa si le finanteze prin emisiuni de bonduri. S-au folosit exemple concrete cu municipalitati care s-au finantat prin bursa. Insa este mai greu cu companiile, nu se lasa convinse asa usor”, a declarat Ionescu pentru wall-street.ro.

Un interes concret s-a remarcat din partea primariei Suceava, care a discutat intens cu consultatii, dar si de la primaria comunei Ipotesti.

“Ne focusam in aceste conferinte pe explicarea emisiunii de obligatiuni, dar aducem in discutie si variant listarii. Practic, mergem la potentialii emitenti cu tot ce au nevoie pentru a demara procesul: Bursa, consultant, auditor, intermediary si agentie de rating”, a mai spus CEO-ul Bursei.

Prima conferinta din acest sir a avut loc pe 17 februarie, la Bucuresti, fiind organizata de BVB, in colaborare cu KPMG, BCR si Moody’s, cu sprijinul Asociatiei Municipiilor din Romania, VMB Partners si CFA Romania.

Au fost invitati manageri, reprezentanti ai administratiei publice locale, ai fondurilor de pensii, si ai societatilor de administrare a investitiilor din Bucuresti si judetele invecinate, pentru a afla mai multe informatii despre modalitatile de finantare si refinantare a proiectelor prin emisiunea de obligatiuni.

Dumitru Nancu, vicepresedintele AIPPIMM, anunta ca vor fi noua conferinta regionale pentru a prezenta IMM-urilor avantajele utilizarii pietei de capital. Acest program este deocamdata unul pilot, care ar putea deveni operational din 2012.

„Suntem la sfarsitul unui ciclu de criza si la inceputul unui ciclu de crestere economica. Daca o companie se listeaza acum va beneficia de un plus de valoare aferenta actiunilor sale”, declara Valentin Ionescu, director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Road-show-ul a continuat cu un eveniment la Brasov, in 10 martie, in prezenta unor manageri din Brasov si judetele invecinate – Dambovita, Arges, Sibiu, Harghita, Covasna.

In 15 martie a avut loc o alta conferinta din cadrul road-show-ului „Finantarea prin emisiunea de obligatiuni”, la care au fost invitati sa participe manageri ai companiilor mari din Iasi si judetele invecinate si reprezentanti ai administratiei publice locale, presa, pentru a afla mai multe informatii despre modalitatile de finantare si refinantare a proiectelor prin emisiunea de obligatiuni.

Ieri, 17 martie, s-a derulat un eveniment asemanator la Constanta. Roadshow-ul va continua in aprilie, la Cluj-Napoca, pe data de 12, si la Timisoara pe 14.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri