Asociatia Brokerilor considera ca interpretarea normelor legale, data de Consiliile de administratie ale celor doua burse, Bursa de Valori Bucuresti si Sibex, face practic imposibila schimbarea conducerii burselor, se arata intr-un comunicat.

Astfel, membrii Asociatiei intampina dificultati neasteptate sa-si impuna vointa, in calitatea lor de actionari ai burselor, sustine Dan Paul (foto), presedintele AB.

Asociatia semnaleaza ca, in prezent, ambele Consilii de Administratie ale Burselor folosesc “interpretari vicioase”, intrucat spiritul normelor legale "in niciun caz nu se afla in acord cu prelungirea mandatului conducerii unei Burse, in pofida vointei actionarilor”.

Pentru clarificarea subiectului, acestia citeaza articolul 125, alineatul 1 din Regulamentul CNVM nr.1/2006: “Actionarii unei societati admise la tranzactionare pe o piata reglementata pot face, in scris, propuneri adresate administratorilor, pentru aplicarea metodei votului cumulativ, cu cel putin zece zile inainte de data adunarii generale a actionarilor având pe ordinea de zi alegerea sau revocarea administratorilor. Aplicarea acestei metode este supusa votului in cadrul adunarii generale doar in cazul in care solicitarea este facuta de actionari care nu au detineri semnificative.”

Astfel, Asociatia Brokerilor recomanda membrilor sai aflati in Consiliile de Administratie ale celor doua Burse sa respecte drepturile actionarilor si sa adopte conduita proprie guvernantei corporative.

Conducerea Sibiu Stock Exchange a anuntat in aceasta dimineata ca nu va introduce pe ordinea de zi solicitarile actionarilor de revocare a actualului Consiliu de Administratie si alegerea unor noi membri prin vot cumulativ.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a decis sa convoace Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pe 24/25 iunie, principalele probleme pe ordinea de zi fiind propunerile actionarilor refuzate anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri