Actiunile producatorului de aparate electrocasnice Electroarges Curtea de Arges (ELGS) si Fondul Proprietatea (FP) au cel mai mare potential de crestere in urmatoarele 12 luni, considera analistii firmei de brokeraj Target Capital.
Pretul tinta pentru titlurile ELGS este de 1,2 lei/unitate, cu aproape 94% mai mare decat cel inregistrat in piata.

Fondul Proprietatea se afla pe a doua pozitie in clasament, cu un potential de 43%. Pretul tinta pentru o actiune FP este de 0,8 lei. Analistii Target Capital considera ca Fondul reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe bursa pentru jucatorii cu un orizont de timp mediu si lung al investitiilor.

“Principala pondere in pretul tinta pentru actiunile FP este data de structura portofoliului de investitii in companii listate si nelistate. Per ansamblu FP ramane o companie care este mult subevaluata in piata. Actiunile Fondului sunt recomandate in special celor cu investitii pe termen mediu si lung. Avand in vedere ca majoritatea companiilor listate din portofoliu au crescut, este foarte posibil ca la urmatoarea actualizare pretul tinta pentru FP sa aiba de asemenea o evolutie pozitiva”, a declarat Andrei Radulescu senior analist in cadrul Target Capital.

Cu doua ore inainte de finalul sedintei bursiere de luni, actiunile Fondului Proprietatea scadeau cu aproape 3%, pana la 0,544 lei/titlu. Aceasta zi marcheaza si data in care Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP) era asteptata sa reia procesul de emitere a titlurilor de conversie.

Nu ma astept sa vedem o prabusire a cotatiilor dupa reluarea procesului de despagubire pentru ca cel mai probabil la cumparare vor intra marile fonduri de investitii. Practic va fi o situatie similara celei de la listare, cu destula presiune la vanzare insa echilibrata in mare masura de institutionali si ceilalti investitori interesati de pretul mic”, este de parere Radulescu.

Cel mai mare potential dintre societatile de investitii financiare il au actiunile SIF Transilvania (SIF3), cu un procent de 25%. SIF Muntenia o urmeaza indeaproape cu 25%, iar celelalte trei SIF-uri au potentiale cuprinse intre 12 si 13%.

Singura companie cu recomandare de „sell” este operatorul portuar Oil Terminal (OIL).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri