Cu o platforma bursiera accesibila prin online banking si un director cu experienta la directia piete de capital, OTP Bank mizeaza tot mai mult pe dezvoltarea activitatii de intermediere financiara. Citeste un interviu cu Silviu Enache, fostul director piete financare al Volksbank Romania si noul sef pe burse din grupul maghiar.
Silviu Enache (foto) are o experienta de peste 14 ani in piata de capital romaneasca, ocupand functii de conducere in mai multe SSIF-uri, precum Active International, KD Capital Management sau Volskbank Romania.

Numirea ca director al directiei piete de capital din OTP face parte din planul bancii de a isi dezvolta activitatile pe piata de capital, alaturi de serviciile de administrare a fondurilor.

„Desi piata de capital din Romania are in continuare o lichiditate destul de scazuta, consider ca potentialul de crestere si dezvoltare regionala a pietei este ridicat. Prin serviciile pe care le oferim vrem sa facilitam accesul clientilor OTP Bank Romania la oportunitatile existente pe piata de capital romaneasca”, a declarat Silviu Enache, in primul interviu acordat din aceasta pozitie.

Unul din planurile sale ca director piete de capital este cresterea vizibilitatii OTP Bank Romania pe acest segment, atragerea de noi clienti fiind un focus important.

OTP a lansat o platforma online de tranzactionare, OTPe-Broker, cu un grad ridicat de securitate, accesul la piata de capital facandu-se direct prin aplicatia de online banking – OTPdirekt. Este prima aplicatie de piete de capital din Romania accesibila prin intermediul online banking.

Enache spune ca functiile platformei au fost interesante atat pentru clientii de retail, cat si pentru cei institutionali.

„Clientii bancii sunt interesati de piata de capital in general, iar principalul argument il reprezinta varietatea instrumentelor de investitii pe care aceasta le pune la dispozitie investitorilor. Se simte de asemenea un interes crescut al unor potentiali clienti in accesarea instrumentelor de finantare disponibile pe piata de capital. Ne vom concentra in continuare pe informarea si promovarea serviciilor de piata de capital”, a explicat Enache.

Mai mult, el spune ca au in plan sa ofere clientilor si posibilitatea de a tranzactiona pe piete externe, analizand in acest sens mai multe vatiante posibile.

De la inceputul acestui an, OTP Bank a intermediat tranzactii de aproape 80 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucuresti, fiind pe locul 21 in clasamentul general. Cea mai buna luna a fost februarie, cand banca s-a situat pe pozitia a 11-a.

Silviu Enache considera ca pentru continuarea ascensiunii, divizia trebuie sa se concentreze mai mult pe vanzari, pe o promovare mai activa a platformei dar si a instrumentelor financiare disponibile pe piata locala.

„Cred ca piata de capital din Romania are sanse reale de a deveni un jucator regional important, limitarile actuale ale acesteia - numarul redus de emitenti, lichiditatea redusa, lipsa reprezentarii anumitor sectoare - reprezentand tot atatea directii potentiale de dezvoltare. De asemenea, am motive sa cred ca, in prezent, beneficiem de o conjunctura favorabila dezvoltarii activitatii de intermediere de servicii financiare pe piata de capital”, a explicat Enache.

Mai mult, in opinia sa, sectorul privat si autoritatile publice vor fi mult mai prezente in utilizarea solutiilor de finantare disponibile pe piata de capital, fapt ce va diversifica implicit si posibilitatile de investitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri