SSIF Broker a incheiat primul trimestru al anului 2011 cu un profit de 2,28 milioane de lei, cu 90,1% mai mare decat profitul raportat in primele trei luni din 2010. Rezultatul a fost obtinut in contextul realizarii unor venituri totale de 7,289 milioane de lei, in vreme ce cheltuielile totale au insumat 5 milioane de lei, se arata intr-un comunicat remis de singurul broker listat la BVB.
Evolutia ascendenta a pietei locale a condus la o majorare a veniturilor financiare, in special a celor din operatiuni speculative pe portofoliul propriu de actiuni, veniturile financiare totale crescand de peste 3,6 ori fata de perioada similara din 2010.

Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 22,1% pana la valoarea de 944.000 de lei pe fondul diminuarii comisioanelor medii aplicate tranzactiilor intermediate de SSIF Broker, cu toate ca valoarea rulajelor derulate de companie pe piata actiunilor de la Bucuresti a crescut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ponderea veniturilor din comisioane incasate pentru tranzactiile intermediate la BVB in totalul cifrei de afaceri a fost de 88,1%, fata de 85,1% in 2010.

Valoarea capitalurilor proprii la 31 martie 2011 se ridica la circa 94,9 milioane lei, in crestere cu 2,5% comparativ cu inceputul anului.

„In primele trei luni din 2011 am inregistrat un profit de peste 2,2 milioane de lei, ceea ce ma face increzator ca vom reusi sa atingem profitul bugetat pentru anul 2011. In paralel cu preocuparea constanta pentru cresterea veniturilor din activitatea de intermediere, ne vom concentra si asupra modernizarii infrastructurii informatice, prin achizitia de echipamente IT, de securitate si de softuri. Nu pot omite faptul ca, in primele trei luni ale acestui an, SSIF Broker a devenit market-maker pentru FP, la BVB si Sibex, dar si pe contractele futures de la Sibiu avand ca activ suport SIF4 si pretul petrolului”, a declarat Grigore Chis (foto), directorul general SSIF Broker.

La sfarsitul lunii martie, SSIF Broker s-a plasat pe pozitia a saptea in ierarhia SSIF-urilor de la Bursa de Valori Bucuresti, cu o cota de piata de 3,33% pe segmentul de actiuni si unitati de fond, valoarea tranzactiilor intermediate fiind de peste 215 milioane lei, fata de 204,5 milioane in perioada similara din 2010. In topul intermediarilor de pe piata derivatelor de la Sibiu, SSIF Broker a ocupat locul al cincilea, cu o cota de piata de aproximativ 17,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri