Bursele europene au deschis marti in scadere, trase in jos de criza datoriilor de stat de la periferia zonei euro, iar actiunile grupului austriac OMV au inregistrat una dintre cele mai abrupte scaderi, dupa ce compania a anuntat o majorare de capital prin emisiune de actiuni noi, transmite Mediafax.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a coborat cu 0,4% pana la ora 7:14 GMT (10:14 ora Romaniei).

Investitorii au manifestat prudenta, dupa ce ministrii finantelor din zona euro au afirmat pentru prima data ca ar putea cere creditorilor privati ai Greciei sa amane maturitatile obligatiunilor, insa incertitudinea privind o eventuala restructurare a datoriilor guvernului elen genereaza nervozitate.

Actiunile OMV au coborat cu pana la 3,9% in debutul sedintei dupa ce compania a anuntat ca vrea sa emita titluri noi actionarilor actuali pentru a obtine pana la 900 milioane euro spre finantarea achizitiilor din Turcia si Tunisia.

Bursele asiatice au stagnat marti in pofida evolutiei negative din prima parte a sesiunii, dupa semne de incetinire a activitatii economice din Statele Unite, deprecierea petrolului pentru a doua zi consecutiv si aprecierea dolarului datorita temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a pierdut peste 3% in ultimele trei sedinte si a inchis marti cu un avans marginal, de 0,09%, dupa ce a scazut cu pana la 0,7% pe parcursul sedintei.

Moneda euro s-a apreciat la circa 115,4 yeni, respectiv 1,4181 dolari pe unitate, dupa ce a atins anterior minimul ultimelor sapte saptamani fata de valuta americana din cauza temerilor legate de criza din zona euro.

Arestarea directorului general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de tentativa de viol, a propagat udne de soc in mediul politic francez si tensiune la varful FMI, dar nu a avut un impact vizibil asupra pietelor.

Bursa de la New York a inchis luni in scadere, trasa in jos de temerile privind incetinirea revenirii economice din SUA. Indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 0,38%, iar Standard & Poor's 500 a coborat cu 0,62%, in timp ce piata Nasdaq s-a retras cu 1,63%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri