Romania nu este disperata la acest moment pentru a vinde actiunile listate la Petrom la orice pret si in orice conditii, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
El a precizat ca nu cunoaste rezultatul ofertei publice pentru actiunile Petrom si ca asteapta concluziile comisiei de privatizare.

"Asteptam rezultatul comisiei de privatizare, dar Romana nu este disperata in momentul de fata sa vanda la orice pret si oricum. Am stabilit un pret minim, vedem care este situatia. Avantajul tarii este insa ca nu avem o situatie disperata astfel incat sa vindem la orice pret si in orice conditii", a spus Boc.

Intrebat daca oferta va fi amanata in cazul in care subscriptiia este sub 80%, seful Guvernului a evitat un raspuns, spunand doar ca asteapta rezultatul comsiei.

Vanzarea unui pachet de aproximativ 10% face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu FMI si Comisia Europeana.

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom ar putea fi prelungita cu cateva zile sau amanata, deoarece investitorii au subscris cu mult sub 80% din titluri, nivelul minim pentru ca operatiunea sa fie un succes, au declarat anterior pentru MEDIAFAX surse din piata de capital.

"Subscrierile sunt sub 50% si chiar daca ar subscrie toti cei cu care au fost discutii tot nu s-ar ajunge la 80%", au afirmat susrsele citate.

Oferta a inceput la 11 iulie si s-a incheiat vineri, 22 iulie, la ora 12:00. Conform prospectului de vanzare, oferta este considerata finalizata cu succes daca la data inchiderii au fost subscrise minimum 80% din actiunile oferite. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a declarat marti ca vanzarea pachetului va fi amanata pentru anul viitor in cazul in care statul nu vareusi sa vanda 80% din actiuni.

Guvernul a stabilit, marti, un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom de 0,3708 lei/titlu, cottia fiind cu aproximativ 3% sub nivelul de la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Oferta este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri