Actiunile europene au crescut in deschiderea sedintei de luni, dupa scaderile puternice de saptamana trecuta, sustinute de anuntul administratiei americane privind un acord politic pentru cresterea plafonului de indatorare, transmite Reuters, preluat de Mediafax
Actiunile bancilor s-au numarat printre cotatiile cu cea mai buna evolutie, indicele STOXX Europe 600 urcand cu 1,8%. Saptamana trecuta, in contextul blocajului negocierilor din Statele Unite, indicatorul a pierdut 4,7%.

Compromisul convenit in Statele Unite ar taia aproximativ 2.400 de miliarde de dolari din deficitul bugetar al SUA in urmatorii zece ani. Planul nu va avea probleme in Senat, dar ar putea intampina rezistenta in Camera Reprezentantilor, noteaza Reuters.

Exista, de asemenea, temeri ca Statele Unite ar putea sa-si piarda ratingul "AAA" din cauza divergentelor politice, situatie care ar conduce la majorarea costurilor de finantare si ar submina increderea investitorilor.

"Este o crestere cauzata de acordul partidelor, dar ar putea dura doar cateva zile, intrucat Statele Unite s-ar putea confrunta cu pierderea ratingului maxim", a spus Manoj Ladwa, trader la compania ETX Capital.

Pana la 07:08 GMT, indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii din Europa, a urcat cu 0,9%.

Cititi si SUA evita cataclismul! Cum a fost ocolit un faliment de proportii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri