Pretul la care se tranzactioneaza titlurile Trezoreriei SUA cu scadenta la zece ani a crescut luni, iar randamentele au scazut, dupa ce Wall Street a deschis in scadere, urmand bursele din Asia si Europa, in timp ce investitorii au cautat plasamente sigure, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Avansul pretului vine in prima zi de tranzactionare dupa ce Standard&Poor's a retrogradat ratingul suveran al SUA cu o treapta, de la "AAA" la "AA-".

Agentia de rating Standard&Poor's a retrogradat SUA dupa inchiderea sedintei bursiere de vineri. La sfarsitul saptamanii, Banca Centrala Europeana a a anuntat ca este pregatita sa cumpere obligatiuni emise de Italia si Spania, doua stat din zona euro confruntate cu probleme financiare.

Declinul de pe bursele din Europa si Asia a cauzat si cresterea pretului titlurilor de Trezorerie pe 30 de ani, insa exista conditiile unei stabilizari pe parcursul zilei. Traderii de la firmele mari implicate in tranzactii cu obligatiuni au afirmat ca se asteptau la mai rau.

"Chiar daca preturile pentru titluri de Trezorerie a urcat, nu a crescut spectaculos. Cred ca reactia a fost un pic temperata", a spus Raymond Remy, trader la Daiwa Securities din New York.

Traderul a declarat ca se asteapta ca atentia pietelor americane sa se indrepte catre evenimentele programate pentru aceasta saptamana, precum sedinta de politica monetara a Rezervei Federale si emisiunile de titluri de Trezorerie.

"Stiam cu totii ca se va intampla asa ceva. De ce ii pasa cuiva ce gandesc agentiile de rating, avand in vedere istoricul acestora din urma cu trei ani?", a intrebat el.

Analistii pentru domeniul titlurilor isi reajusteaza perspectivele si se asteapta la ranamente mai mici pe viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri