Raiffeisen Capital & Investment (RCI) isi reduce pretul tinta peste un an de zile pentru actiunile Bancii Transilvania (TLV) la 1,2 RON pe actiune si mentine recomandarea “pastreaza”.
In raportul anterior RCI mentiona ca TLV ar trebui sa fie printre principalii beneficiari ai revenirii economice a Romaniei si ca schimbarile legislative (ex. noua legislatie privind creditele catre persoane fizice) si mediul concurential o favorizeaza.

“Totusi, am fost precauti avand in vedere gradul redus de acoperire cu provizioane care limiteaza scaderea costului riscului. RCI continua sa aiba o atitudine rezervata privind actiunile TLV, mai ales acum cand se preconizeaza o crestere economica mai redusa decat asteptarile din urma cu ceva luni”, se arata in comunicatul remis de companie.

Avand in vedere rentabilitatea redusa a capitalului propriu (ROE) generata de TLV, analistii RCI spun ca au nevoie de mai multa certitudine ca scaderea costului riscului va mentine un ritm alert pentru a schimba pozitia neutra fata de actiunile sale.

Rezultatele trimestriale RAS au fost in linie cu asteptarile analistilor, scaderea mai rapida a cheltuielilor cu provizioanele fiind compensata de deteriorarea profitabilitatii operationale.

“Am luat in calcul rezultatele RAS pe semestrul I pentru estimarile noastre cat si noul scenariu privind o crestere economica mai redusa. Acesta din urma inseamna o crestere mai redusa a creditelor in 2012-13 dar si o incetinire a ritmului de scadere a costului riscului. Pe ansamblu, am majorat estimarea de profit pentru 2011, dar le-am taiat pe cele pentru 2012 si 2013”, se mai arata in raport.

De asemenea, analistii au majorat costul capitalului ca urmare a cresterii primei de risc pentru a tine cont de scaderea apetentei la risc a investitorilor. Au fost ajustate si estimarile pentru randamentul fara risc in linie cu forma actuala a curbei randamentelor pentru Romania.

In schimb, presupunerea privind rentabilitatea capitalului propriu in perioada terminala a fost redusa modic iar cea pentru cresterea pe termen lung am mentinut-o neschimbata.

“Am redus ratele de crestere a activelor pentru perioada tranzitorie deoarece credem ca pe termen mediu potentialul sistemului bancar este mai redus decat credeam, avand in vedere ca gradul real de penetrare bancara este mai mare decat cel evidentiat de statistica oficiala (asa cum am mentionat si in cazul BRD). Luand in calcul toate acestea, am redus pretul tinta peste un an de zile la 1,2 RON pe actiune”, se mai arata in raport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri