Dupa ce au mai lansat joi inca doua actiuni pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei (ATS), brokerii de la Tradeville spun ca asteapta si investitorii institutionali romani sa cumpere titlurile unor companii precum adidas, E.ON, sau Deutsche Telekom.
“Am vazut numeroase discutii pana acum cu privire la investitiile pe ATS si daca acestea pot sa fie considerate investitii intr-o piata reglementata. In mod clar acestea sunt reglementate si nimic nu impiedica un fond de investitii sa cumpere actiuni ale unei companii straine de pe ATS-ul romanesc. Noi speram ca institutionalii romani sa ia in considerare si aceste noi titluri”, a declarat Mihaela Biciu, director general Tradeville.

Volumele inregistrate pana acum pe ATS-ul BVB rareori au indicat intrarea la tranzactionare a unor jucatori importanti. Joi, de exemplu, actiunile E.ON, au avut cel mai mare rulaj, de 45.500 lei.

“Nu stim de ce nu au cumparat pana acum de pe ATS, mai ales avand in vedere schimburile se fac in lei, riscul valutar fiind redus. Daca ne gandim la ce s-a intamplat pe piete in ultima perioada, poate fondurile de pensii nici nu considera acesta ca fiind un moment bun pentru actiuni”, spune Bogdan Barbieru, director dezvoltare in cadrul Tradeville.

Mihaela Biciu spune ca pana in prezent activitatea de market making a fost una usor profitabila pentru Tradeville. „Suntem peste <break even> in prezent cu aceasta activitate, insa este prea devreme sa vorbim de profitabilitate. Daca dupa un an tragem linie si suntem pe plus, ne putem declara multumiti”, mentioneaza Biciu.

Societatea de brokeraj a lansat joi actiunile adidas si SAP pe sistemul ATS.

adidas AG este unul dintre cei mai mari producatori germani de incaltaminte si articole sportive cu vanzari de peste 11 miliarde euro pe an in intreaga lume si o capitalizare de piata de 9.7 miliarde euro. SAP este liderul mondial al pietei de software pentru managementul companiilor.

Potrivit analistilor Tradeville, actiunile adidas sunt subevaluate fata de media sectoriala. In comparatie cu Nike, principalul competitor, titlul adidas se tranzactioneaza la un multiplu P/S de 0,77 in timp ce Nike este evaluata la de aproape doua ori cifra de afaceri pe ultimele 12 luni.

De cealalta parte, titlurile SAP, au o serie de caracteristici ce sunt specifice mai degraba actiunilor defensive.

„Din 1988 si pana in prezent compania a distribuit actionarilor in fiecare an o parte din profit. Mai mult, in ultimii zece ani atat valoarea absoluta cat si randamentul dividendelor s-au aflat pe un trend general ascendent”, spun analistii Tradeville.

Actionarii romani care cumpara titluri ale unor companii straine de pe ATS-ul BVB beneficiaza de orice dividend oferit de respectivii emitenti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri