Certinvest lanseaza primul fond cu strategie de investitii short din portofoliul sau, fondul deschis de investitii Certinvest Short Fund.
„Obiectivul fondului Certinvest Short Fund este de a atrage resurse financiare ale persoanelor fizice sau juridice in scopul obtinerii de profit prin operatiuni care beneficiaza de pe urma perioadelor de scadere a pietelor de actiuni sau a unora dintre emitenti”, se mentioneaza intr-un comunicat oficial.

Administratorii Certinvest spun ca orizonul investitional recomandat persoanelor fizice si juridice este de minimum 3-5 ani.

Fondul va urmari o strategie de investitii a activelor orientata catre obtinerea de profit in urma trendurilor importante de scadere ale pietelor de actiuni. In situatia unui trend ascendent al pietelor bursiere, se va incerca identificarea anumitor emitenti cu potential de scadere.

„Am conceput fondul Certinvest Short Fund avand in vedere in special aceste perioade de incertitudine economica si turbulente pe pietele financiare, pe care le traversam de ceva vreme. Prin strategia short pe care o foloseste fondul, investitorii acestuia au posibilitatea de a face profit atunci cand pietele sunt in scadere”, mentioneaza, intr-un comunicat, Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Investitia minima in fondul Certinvest Short Fund este de o unitate de fond, pretul initial al unei unitati de fond fiind de 100 de RON. Fondul aplica un comisionde subscriere de 1% din valoarea subscrierii, dar nu mai mult 500 RON. Pentru investitiile realizate prin platforma investonline.ro comisioanele de subscriere se reduc la jumatate.

Fondul a fost autiruzat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri