Investitia pe bani reali pe pietele de capital iti reduce instant IQ-ul investitional la jumatate, pentru ca frica te face mai putin inteligent, a spus Florin Ilie, directorul departamentului Piete de Capital din cadrul ING Bank, la seminarul de educatie bursiera organizat de wall-street.ro in parteneriat cu DeltaStock.
Florin Ilie recunoaste ca nu iubeste riscul, motiv pentru care nu a investit niciodata in derivate. El recomanda investitorilor sa isi cunoasca foarte bine apetitul de risc si sa se gandeasca de cinci ori inainte de a face pasul spre investitii pe piata de capital, pentru ca in general investitorii pierd bani.

"Daca faceti parte din categoria celor care nu activeaza full-time in piata de investitii, aveti o familie pretentioasa sau aveti si un alt job, va recomand sa va ganditi de cinci ori inainte de a face pasul spre investitii", afirma Ilie.

Directorul ING Bank considera ca nu sunt mari diferente intre profesionistii care activeaza in piata de capital si investitorii simpli de retail.

"Singura diferenta este ca noi (profesionistii din piata - n.r.) ne ocupam cu investitiile ca profesie. Astfel, ne trec sute de informatii pe la ureche, vorbim cu zeci de investitori. Ca urmare, noi putem sa ne facem o imagine mai clara asupra sentimentului pietei", explica Florin Ilie.

De asemenea, el recunoaste ca i se intampla sa isi schimbe sentimentul investitional de 5-6 ori pe zi, mai ales intr-o perioada mai turbulenta cum este cea de acum.

"La sfarsitul zilei ma pot pacali ca as fi luat decizia de cumparare sau vanzare la momentul oportun, pentru ca stiu deja ce s-a intamplat", completeaza Ilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri