Evolutia slaba din ultimii ani a pietelor de capital a generat si un aspect pozitiv pentru investitorii noi din piata, riscurile fiind mult mai bine evidentiate, considera Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta in investitii KTD Invest.
Evolutia slaba din ultimii ani a pietelor de capital a generat si un aspect pozitiv pentru investitorii noi din piata, riscurile fiind mult mai bine evidentiate, considera Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta in investitii KTD Invest.

“Este un lucru bun ca foarte multa lume subliniaza riscurile. Asta imi spune ca suntem intr-o piata <bear>.
Daca am fi pe trend ascendent, aproape nimeni nu ar vorbi despre ele penntru ca oamenii tind sa uite rapid. Nu exista nicio metoda care sa iti garanteze, inainte sa tranzactionezi pe bursa, ca vei fi sau nu un investitor de succes. Recomandarea mea este sa investiti in piata insa bani foarte putini initial. Personal am inceput cu 1.000 de dolari”, a declarat Iulian Panait (foto), in cadrul Seminarului de Educatie Bursiera organizat de wall-street.ro in parteneriat cu DeltaStock.

In cazul in care tranzactiile initiale, pe bani putini, esueaza, investitorii pot sa considerea pierderea ca “o taxa de studii”, mentioneaza Panait.

“Altcumva nu ai cum sa inveti. Degeaba faci bani pe demo daca atunci cand ajungi in piata pierzi imediat banii.
O peirdere de cateva sute de dolari sau euro cred insa ca o poate suporta oricine, iar de pe urma acestor bani veti invata mult mai mult decat din orice teorie despre bursa pe care o cititi”, a declarat Panait.

De asemenea, seful KTD Invest recomanda investititorilor sa se foloseasca de optiunile de tip put chiar si atunci cand piata se afla pe un trend clar pozitiv, pentru a evita pierderi pe termen lung.

“Cea mai ieftina protectie este atunci cand piata creste si nimeni nu se asteapta la o prabusire; in astfel de momente veti gasi cele mai ieftine optiuni de put. Din punctul meu de vedere se merita ca in fiecare an sa arunci cativa lei pe o astfel de protectie”, a declarat Iulian Panait.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri