Actionarii Companiei Hoteliere Intercontinental Bucuresti (RCHI) au respins majorarea capitalului cu 40 milioane lei, propusa de The Nova Group Investments, firma detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, scrie Mediafax.
La AGA au fost prezenti actionari care au 77,16% din titlurile Intercontinental, potrivit unui comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Majorarea capitalului a fost respinsa cu 58,49% din voturile celor prezenti.

Potrivit unor surse din actionariat, impotriva majorarii capitalului au votat unii dintre cei mai mari actionari, Mountbay si Lido.

Mountbat Limited, un off-shore din Cipru, este asociat cu The Nova Group Investments Romania la firma Zeta SPV Development Bucuresti, unde administrator este Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu. Mountbay controleaza 32,9% din actiunile Intercontinental.

Mountbay a cumparat in aprilie 32,9% din titlurile Intercontinental, in aceeasi zi in care Adamescu si-a majorat participatia si RHIC Holding, firma inregistrata in Luxembourg, a iesit din actionariat.

Dan Adamescu controleaza indirect 32,03% din actiunile Intercontinental. Prin firma de asigurari Astra, cel mai mare asigurator din Romania, are 16,32%, iar prin The Nova Group Investments inca 15,71%.

Firma Lido are 11,89% din actiunile Intercontinental, potrivit celor mai recente raportari.

Intercontinental a completat pe 5 octombrie ordinea de zi a unei AGA cu o propunere a The Nova Group Investments de majorare a capitalului social cu 40 milioane lei, prin aport in numerar.

Propunerea a fost discutata luni in AGA, insa a fost respinsa.

Pe de alta parte, actionarii au aprobat rascumpararea unui pachet de actiuni reprezentand cel mult 10% din titlurile Intercontinental, in valoare maxima de 8,4 milioane lei.

In prezent, actiunile Intercontinental sunt tranzactionate la bursa la pretul de 0,0969 lei, cu putin sub valoarea nominala de 0,1 lei/titlu. Daca toate actiunile ar fi cumparate la pretul de la bursa, valoarea pachetului ar fi de 8,07 milioane lei.

Compania Hoteliera Intercontinental, care administreaza hotelul Intercontinental de cinci stele din Bucuresti, a inregistrat in primul semestru un profit de 1,9 milioane lei (470.000 de euro), fata de pierderi de 9,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 16%, la 23 milioane lei (5,5 milioane euro), de la 19,7 milioane lei.

Calculata la cel mai recent pret de la bursa, capitalizarea Intercontinental este de 80,7 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri