Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de Fondul Proprietatea si a anulat irevocabil hotararea de reorganizare a actionarilor Complexului Energetic Craiova, pe 28 noiembrie.
Popovici Nitu & Asociatii a reprezentat Fondul Proprietatea in numeroase litigii privind anularea crearii celor doi giganti energetici Electra si Hidroenergetica, conform strategiei guvernamentale de reorganizare a sistemului energetic.

Echipa formata din 5 avocati a fost coordonata de Ciprian Dontu (Litigation Partner), Alexandru Ambrozie (Corporate & Tax Partner) si Mihaela Pohaci (Tax Partner).

Electra ar fi rezultat din fuziunea Nuclearelectrica SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA si Complexul Energetic Craiova SA, o parte din Hidroelectrica si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Hidroenergetica ar fi incorporat parte din activele Hidroelectrica, Hidroserv Bistrita SA, Hidroserv Slatina SA, Hidroserv Portile de Fier SA, Hidroserv Curtea de Arges SA, Hidroserv Sebes SA, Hidroserv Hateg SA, Hidroserv Cluj SA si centralele electrice Electrocentrale Deva SA si Electrocentrale Bucuresti SA.

In ultimele 12 luni, Fondul Proprietatea, reprezentat de Popovici Nitu & Asociatii, a obtinut patru ordonante presedintiale impotriva Hidroelectrica SA, Nuclearelectrica SA, Complexul Energetic Turceni SA si Complexul Energetic Rovinari SA, care au suspendat hotararile actionarilor celor patru societati prin care a fost aprobata crearea Electra si Hidroenergetica.


Credit foto: Salvatore Vuono/freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri