Reprezentantul Fondului Proprietatea in Consiliul de Administratie al BVB, Grzegorz Konieczny, a ales sa renunte la mandatul de administrator al Bursei de Valori Bucuresti, potrivit unei raportari.
La inceputul lunii noiembrie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a stabilit ca acesta nu poate ocupa concomitent cele doua pozitii.

"Consiliul de Administratie al BVB va fi instiintat de incompatibilitatea in care se afla Grzegorz Konieczny, intrucat este este concomitent administrator la Fondul Proprietatea si la Bursa. Astfel, el trebuie sa decida in 30 de zile la care functie renunta", au declarat surse din Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), pentru Mediafax.

Comisia a admis contestatia unui actionar al BVB si al Fondului Proprietatea, Cristian Rozor, la deciziile prin care Konieczny a primit avizul CNVM pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al BVB.

Konieczny a fost ales, in luna aprile, de actionarii BVB in Consiliul de Administratie, iar in luna mai a primit avizul CNVM, desi potrivit legislatiei pietei de capital administratorii unei burse nu pot fi concomitent si membri CA la o companie listata pe piata respectiva.

De la alegerea lui Konieczny in CA al Bursei, situatia a fost interpretata in diferite moduri atat de reprezentanti ai CNVM, cat si de brokeri si unii actionari ai BVB.

Intr-un interviu acordat Wall-Street, Konieczny declara ca nu poate comenta decizia comisiei. "Daca Franklin Templeton isi va aduce un nou reprezentant in CA-ul BVB? Ramane de vazut ce se va intampla in urmatoarea AGA cand se va discuta inlocuirea actrualilor reprezentanti din board. Noi avem aproape 5% din actiuni si in mod sigur vom fi prezenti si ne vom face cunsocut punctul de vedere”, spunea atunci managerul FP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri